Nys en Albert doen oproep aan De Bie: 'Vul laatste WK-plek pas in na Nommay'

Nys en Albert doen oproep aan De Bie: 'Vul laatste WK-plek pas in na Nommay'

Bart Wellens geeft forfait voor Leuven en dat levert voer voor discussie op. "Heeft Bart zijn WK-selectie dan al op zak", vraagt Sven Nys zich af. "Anders zou hij toch rijden?" Zowel Nys als Albert vinden dat De Bie beter nog een weekje wacht om die laatste plek op te vullen...

Sven Nys, Niels Albert, Rob Peeters, Klaas Vantornout, Kevin Pauwels en Tom Meeusen. Zonder spectaculaire wendingen de komende dagen mogen deze zes op hun beide oren slapen wat hun WK-selectie voor Hoogerheide betreft. Voor de zevende plaats werd een strijd verwacht tussen Bart Wellens, Bart en Jim Aernouts en Wietse Bosmans. Vier renners die -laat ons eerlijk zijn- alle vier op een WK thuishoren. Maar ons land mag nu eenmaal slechts zeven eliterenners afvaardigen.

Bart Wellens lag na zijn knappe derde plaats op het BK van vorige week in Waregem in poleposition voor dat laatste plekje. Maar door aanhoudende rugproblemen blijft de Kempenaar dit weekend uit competitie, dat terwijl bondscoach De Bie maandag zijn selectie moet bekendmaken.

Nys: "Is Bart dan al zeker van zijn plek?"

"Vreemd", vindt Sven Nys het. "Wat moet ik daar van denken? Is Bart dan al zeker van zijn plaatsje? Heeft hij garanties gekregen van De Bie? Ik weet het niet, hé. Ik vraag het mij alleen af. Want anders zou hij er toch alles aan doen om dit weekend zijn goede prestatie van het BK te bevestigen? Ik kan me voorstellen dat Bart Aernouts en co zich daar redelijk ongemakkelijk bij voelen."

Nys benadrukt dat hij geen probleem heeft dat Wellens dat laatste plekje zou opvullen. "Absoluut niet. Iedereen weet dat ik met Bart goed opschiet. Maar dat doe ik ook met Bart Aernouts. De Bie heeft aan mij niets gevraagd, maar moest hij mij polsen, dan geef ik toe dat ik iemand met wat ervaring verkies. En dat hebben Wellens en Aernouts allebei. Wat er moet gebeuren? Eigenlijk zou de bondscoach beter wachten tot na Nommay om dat laatste plekje in te vullen. Dat lijkt mij het eerlijkst."

Ook Albert: "Wachten tot na Nommay"

Ook Niels Albert, één van de andere favorieten op de wereldtitel, deelt Nys' mening. "Ook ik vind het allemaal een beetje vreemd. Waarom kan die invulling niet met een weekje uitgesteld worden? Dat is in het verleden toch nog gebeurd?" Alberts ploegmaat Wietse Bosmans is immers ook één van de jongens die nog in aanmerking komt.

"Dat zie ik ook zo", vindt Bosmans zelf. "Alleen op basis van het BK selecteren, is wat dunnetjes. Ik eindigde in Rome bijvoorbeeld twaalfde. Vóór Kevin Pauwels en Bart en Jim Aernouts. Natuurlijk hoop ik er nog op. Ik had in Zonnebeke of Leuven graag het duel aangegaan."
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!