Niels Albert zat vandaag opnieuw een uurtje op de fiets

Niels Albert zat vandaag opnieuw een uurtje op de fiets

Niels Albert komt beetje bij beetje weer op zijn positieven. Twee dagen lang bleef zijn fiets op stal. Vandaag kon hij een uurtje trainen. "Gelukkig is het WK nog even weg. Als ik volgende week een intensieve trainingsweek kan inbouwen, komt het goed."
 
Hij wilde er zich zondag niet achter verschuilen, achter dat 'griepje'. Maar maandag moest Niels Albert wel toegeven dat er meer aan de hand was dan wat nervositeit, zoals hij het zondag nog verwoordde. "En toch", blijft hij bij zijn standpunt. "Ook stress heeft me in Waregem de das omgedaan. Het was méér dan wat gezonde nervositeit. Tijdens de verkenning was alles nog oké, voelden de benen goed aan. Maar toen ik om kwart voor drie van de camper richting de start reed, voelde ik me nog een schim van mezelf."

"Wat de reden daarvan was? Goh, het overviel me gewoon. Was het de druk? Misschien wel. Ook al wordt die me niet opgelegd door het team, die is er wel, hé. Sven Nys en Niels Albert, dat zijn de enige twee crossers die zich steeds moeten verantwoorden als het minder gaat. Zo ook zondag. Kevin Pauwels wordt achtste, maar geen haan die er naar kraait. Pas op, ergens ervaar ik die voortdurende aandacht ook als compliment, maar het zorgt inderdaad wel voor extra nervositeit."

Zware trainingsweek

Soit, maandag werd Albert dus echt ziek. "Koorts en braken", klonk het in een persbericht van de ploeg. "Noch maandag, noch gisteren raakte ik mijn fiets aan", vertelt hij zelf. "Vandaag kon ik voor het eerst een uurtje trainen. Niet ideaal, maar toch hoop ik tegen het weekend weer mijn niveau te halen. Jawel, ik trek met de nodige ambitie naar Zonnebeke en Leuven. Of ik Sven het vuur aan de schenen zal kunnen leggen? Ik ga dat proberen, ja. Dat probeer ik elke week, toch."

Zich zorgen maken dat hij niet in topvorm aan de start van het WK zal verschijnen, doet de BKCP-Powerpluskopman vooralsnog niet. "Doel is om volgende week een zware trainingsweek in te lassen. Dan heb ik nog Nommay en rest me nog een volle week tot Hoogerheide. Daar wil ik helemaal weer top zijn en een gooi doen naar een derde wereldtitel."


Foto: ©Patricia Cristens




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!