Nieuw parcours van 'de Flandriencross' voorgesteld

Nieuw parcours van 'de Flandriencross' voorgesteld

Zaterdag is in Hamme de locatie voorgesteld voor de vernieuwde Flandriencross. De voormalige Bollekescross verhuist van deelgemeente Zogge naar domein Meulenbroek in het centrum aan de boorden van de Durme met de befaamde Mirabrug in een hoofdrol.

 

Zowat half november 2013 kwam het nieuws dat wegrenner en toen kersvers 'Flandrien' Greg Van Avermaet voorzitter werd van de Hansgrohe Superprestige-manche van Hamme-Zogge. De Bollekescross werd ook omgedoopt tot Flandriencross.


Toen in september 2013 Golazo sports de Bollekescross overnam van Vista media, was het de bedoeling de cross in Zogge te behouden, de heimat van Greg Van Avermaet. Maar na de weigering van de eigenaars van de accomodaties en gronden in Zogge, moest de cross een nieuwe locatie zoeken. Op 7 januari gaf het schepencollege van Hamme de goedkeuring en alle toelatingen om de Flandriencross op en rond het domein Meulenbroek te organiseren.


Befaamde Mirabrug


Dat domein ligt vlakbij het centrum van Hamme aan de Durme. Er is een selectief parcours uitgetekend langs het bestaande mountainbikeparcours, de schaatsvijver, het bosgebied, de Durmedijken en de Mirabrug. Die brug uit 1900 kreeg haar naam en faam dankzij de Vlaamse langspeelfilm Mira (met o.m. Willeke Van Ammelrooy en Jan Decleir). Sinds de restauratie in 2003 is de Mirabrug een fietsers- en voetgangersbrug. Per ronde zullen de renners twee maal over de brug moeten.


 Verkenning Sven Nys


Sven Nys mocht in avant-première het parcours al eens verkennen en uittesten en de wereldkampioen was razend enthousiast: “Dit parcours biedt veel technische passages, allemaal op een natuurlijke manier zonder dat er bruggen en andere hindernissen moeten gebouwd worden. Het is vlakbij het gezellige centrum - altijd goed voor de ambiance - en toch in een mooi stukje natuur. Er kwam altijd al veel volk voor de cross naar Hamme, maar dit gaat het evenement nog een flinke boost geven.” (filmpje)


 Voorstel Greg Van Avermaet


Mede op voorstel van Greg Van Avermaet wordt er de dag voor de cross, op zaterdag 29 november, al een tourtocht georganiseerd voor crossers en mountainbikers en “Greg & the kids”, een jeugdinitiatie met hemzelf, Erwin Vervecken en Roland Liboton. Op zondag worden de traditionele wedstrijden verreden met jeugdreeksen, vrouwen- en mannenelite.


Noteer alvast volgende datum: Flandriencross 30/11/2014 op Domein Meulenbroek te Hamme




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!