Jurgen Mettepenningen: 'WK wordt nu wel heel belangrijk'

Jurgen Mettepenningen: 'WK wordt nu wel heel belangrijk'

Zijn opleidingsteam Arta-Deschacht pakte het voorbije weekend drie truien. Maar het hoofdteam van Jurgen Mettepenningen ging compleet de mist in. De nervositeit groeit bij de Hammenaar. "Het WK wordt nu wel heel belangrijk."

Sunweb-Napoleon Games zit in de hoek waar de klappen vallen. Met winst van Klaas Vantornout in Ruddervoorde en de dubbele zege van Kevin Pauwels in respectievelijk Kalmthout en Essen scoorde het team van Jurgen Mettepenningen dit seizoen nog maar drie keer in een tv-cross. Ook het BK van zondag in Waregem eindigde op een flop. Klaas Vantornout gaf op, terwijl ook Kevin Pauwels verre van zijn beste vorm verwijderd is.

Alleen regenboogtrui kan ons redden

"Tja, ik moet er geen doekjes om winden", zuchtte de Oost-Vlaamse teammanager maandag in Otegem. "Het loopt dit seizoen voor geen meter. We hadden nog twee kansen om dit recht te zetten: het BK en het WK. Eén ervan is ondertussen verkeken. Natuurlijk ben ik ontgoocheld, al kunnen zowel Klaas (ziek geweest) als Kevin (rugproblemen) verzachtende omstandigheden inroepen. Feit is: nu rest ons alleen nog Hoogerheide. En daar geloof ik nog in, hoor. Vantornout is iemand die snel opnieuw in vorm geraakt en Kevin heeft een boontje voor de WK-omloop."
 
En als het daar in Hoogerheide opnieuw tegenvalt? "Dan zullen we een teleurstellend seizoen achter de rug hebben. Let wel, de sponsors zijn de voorbije twee jaar verwend geweest. Maar nu maken we inderdaad kennis met de andere kant van de medaille. Of ik daar mijn conclusies zal uit trekken? Toch wel."

Coach evalueren

Opvallend: Mettepenningen wijst niet onmiddellijk richting zijn renners zelf, wel naar... hun coach. "Laat me duidelijk stellen dat ik het hier niet over Klaas Vantornout zijn trainer heb, maar wel over die van Kevin Pauwels. We kunnen niet ontkennen dat de conditie van Kevin niet is wat ze zou moeten zijn. En dan kom je bij de coach (Erwin Borgonjon, red) terecht."

"Ik zeg niet dat er niet goed gewerkt is", gaat Mettepenningen voort. "Maar ik stel vast dat het niet loopt zoals verhoopt. En dan moet je op zoek naar de oorzaak. Die evaluatie maken we na het seizoen. Samen met Kevin, want het is de renner die centraal staat, die we op niveau moeten krijgen." Is het dan toch een foute beslissing geweest om Marc Herremans aan de kant te schuiven? "Dat zeg ik niet. Integendeel, Pauwels had nood aan andere lucht."




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!