'Ik zou zoiets nooit doen', zei Nys toen Stybar in 2011 paste voor WB Pontchateau

'Ik zou zoiets nooit doen', zei Nys toen Stybar in 2011 paste voor WB Pontchateau

Sven Nys laat de Wereldbekermanche in Nommay schieten om te focussen op het WK. Vreemd genoeg wees diezelfde Nys toenmalig wereldkampioen Stybar in 2011 terecht toen die net hetzelfde deed. "Ik zou zoiets nooit doen", klonk het.

Januari 2011. Zdenek Stybar kondigt aan dat hij past voor de slotmanche van de Wereldbeker, in het Franse Pontchateau. "Omdat ik niets meer te winnen of te verliezen heb in het regelmatigheidscriterium", klinkt het. "Ik wil me concentreren en focussen op het WK, het enige doel dat ik dit seizoen nog heb. Ik trek op stage naar Mallorca." De halve veldritwereld steigert, inclusief UCI-offroadmanager Peter Van den Abeele en... Jawel, ook Sven Nys.

"Ik zou zoiets nooit doen als wereldkampioen", noteerden we op dat moment uit de mond van Sven Nys. "Want... een wereldkampioen is het aan zijn stand verplicht om in alle topcrossen het beste van zichzelf te geven. Dat is het succes van onze sport de laatste jaren. De mensen willen elk weekend alle toppers tot het uiterste zien gaan."

Januari 2014. Sven Nys verklaarde gisteren na zijn negende BK-triomf dat hij past voor de laatste manche van de Wereldbeker in Nommay. "Ik heb niets meer te winnen of te verliezen. Ik trek naar Mallorca, mijn tweede thuis om me voor te bereiden op het WK in Hoogerheide. Het enige doel dat ik dit seizoen nog heb."

"Ik beken"

Hallo, Sven? "Tja... Klopt. Ik moet nu absoluut niet ontkennen dat ik toen die reactie heb gegeven. Logisch dat ik die vraag nu krijg, hé. Misschien ben ik daar in de fout gegaan door voorbarige conclusies te trekken", reageert Nys vandaag.

"Een mens kan van mening veranderen, zeker? Maar niettemin hoop ik toch dat de veldritfans begrip kunnen opbrengen voor mijn beslissing. Dit is in mijn carrière ook de allereerste keer dat ik dergelijke beslissing neem. Ook al omdat ik voor het eerst geen klassement meer te verdedigen heb in de Wereldbeker. Geef toe, ik heb al jaren heel veel gedaan in functie van de sport, ik denk dat ik voor een keertje eens aan mezelf mag denken."

Foto: © Rudy De Backer




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!