Velofollies 2024

Geprikkelde Van Aert klopt resem profs in Otegem

Geprikkelde Van Aert klopt resem profs in Otegem

Wout Van Aert heeft in Otegem meteen een pak frustratie uit het lijf gefietst. De Kempenaar reed in de eerste kilometer weg van de concurrentie en bleef zijn voorsprong uitbouwen. Klaas Vantornout en Rob Peeters werden tweede en derde.

Een schreeuw die je kon horen tot in het naburige Ingooigem en een knuffel met zijn vader die wel heel intens was. Op die manier beëindigde Wout Van Aert in Otegem een solo van een uur. "Er valt dan ook wat van me af op dit moment", gaf Wout graag toe. "Ik word nog slecht als ik moet praten over gisteren. Het onrecht dat me daar in Waregem aangedaan is, blijft groot. Of dit mijn antwoord is? Goh, ja. Maar wat koop ik er mee?"

Van Aert reed in Otegem al in de eerste honderden meters weg van de concurrentie. "Nochtans was ik niet de meest frisse deze voormiddag. Vannacht kon ik amper de slaap vatten. Toch wilde ik hier absoluut komen crossen. Het was wellicht de beste manier om me af te reageren: op de trappers. Ik dank de organisatoren trouwens dat ik nog een contract kreeg, want eerder had ik zelf beslist hier niet te koersen. Maar ik wilde die soap van gisteren zo snel mogelijk doorspoelen."

Sunwebbers bijten tanden stuk

In het eerste kwart van de wedstrijd probeerde Kevin Pauwels de achtervolging op gang te brengen. Tevergeefs, Van Aert liep nog verder uit. Ook Dieter Vanthourenhout probeerde het even, maar ook hij besefte dat het weinig zin had. "Ik verloor nog meer terrein in plaats van terug te komen", grijnsde die. In de tweede koershelft overkwam Klaas Vantornout hetzelfde.

Finaal pakte Van Aert zijn eerste profzege in zijn carrière, met driekwart minuut voorsprong op Vantornout. Die hield in de laatste ronde Rob Peeters en Kevin Pauwels af. Jim Aernouts maakte de top vijf vol.

Foto: © Patje Cosyn
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!