Velofollies 2010
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Bondscoach De Bie: 'Kwestie Verdonschot wordt deze week aangekaart'

Bondscoach De Bie: 'Kwestie Verdonschot wordt deze week aangekaart'

Pas volgende week maandag maakt bondscoach Rudy De Bie zijn WK-selecties bekend. Maar De Bie is duidelijk nu al bezig wat huiswerk te maken. 'Zo wordt deze week al de kwestie Verdonschot aangekaart', weet hij. 'Als het van mij afhangt...'

Ze maakt zich zorgen, Laura Verdonschot. Het Lommelse veldrittalent wordt beschouwd als een toppertje-in-spe en hoopt dan ook op een WK-selectie. "Ook al moet ik in Hoogerheide straks aan de slag bij de dames elite (voor de dames-jeugd is er geen WK, red), ik kan er een pak ervaring in functie van de toekomst opdoen", vertelde Laura ons vorige week. Ook zondag na haar derde opeenvolgende Belgische titel kaartte ze het probleem nog eens aan tijdens de obligate persconferentie. "Er wordt wel eens gezegd dat het damesveldrijden niet veel voorstelt, maar waarom investeert de wielerbond dan niet ietsje méér in de dames?"

Bondscoach De Bie lichtte ons ondertussen toe dat hij 'de kwestie Verdonschot' deze week al zal aankaarten bij de Belgische Wielerbond. "Ik weet dat Laura graag naar het WK wil. En eerlijk gezegd, dat wil ik ook. Als het van mij afhangt, zal ze begin februari haar eerste WK rijden. Daarom zal ik deze week al mijn motivatie overmaken aan de mensen van de Wielerbond. Dan kan de zaak vooraf al eens bekeken worden. Maar definitief uitsluitsel is er echter pas begin volgende week, als alle selecties bekendgemaakt worden."

De Bie wil trouwens graag met een complete damesselectie naar Hoogerheide. Alleen lijkt de KBWB niet graag renners uit te sturen die niet onmiddellijk kans maken op een dichte ereplaats.

Zoeken

Kalender

januari 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031