Sanne Cant klopt Van Loy en Michiels. Verdonschot beste jongere

Sanne Cant klopt Van Loy en Michiels. Verdonschot beste jongere

Sanne Cant heeft haar vijfde Belgische driekleur op rij gepakt. Op de wat glibberig geworden ondergrond op de Hippodroom nam ze in de tweede ronde de leiding en stond die niet meer af. Laura Verdonschot behaalde bij de dames jeugd haar derde opeenvolgende titel.

Ellen Van Loy schoot als een komeet uit de startblokken, terwijl topfavoriete Sanne Cant op de Ierse Berm wat moeite kende en zo meteen een paar tientallen meter kwijtspeelde. Maar lang duurde de solo van Van Loy niet. Al in de tweede van zes ronden -mede door een slippertje van de Telenet-Fidearenster- nam Cant het heft in handen en sloeg op haar beurt een kloofje. "Ik besefte vrij snel dat het over was", gaf Van Loy toe. "Van dan af was het meer focussen op de tweede plaats."

Cant stoomde door naar haar vijfde opeenvolgende titel als eliterenster. En of ze er blij mee was. "Die openingsronde was ongetwijfeld de moeilijkste", vertelde Sanne achteraf. "Omdat de ondergrond een stuk glibberiger was geworden, duurde het even voor ik in het ritme kwam. Maar de achterstand op Ellen bleef al bij al vrij beperkt. Toen ik van fiets (met minder hard opgepompte banden, red)wisselde, ging het plots een stuk vlotter. En toen Ellen ook nog eens een schuivertje maakte, was ik snel bij haar. Daarna was het kwestie van mijn eigen tempo te rijden en me niet op te blazen."

In de strijd voor de tweede plaats hield Ellen Van Loy de opgerukte Githa Michiels af. Loes Sels was een mooie vijfde.

Nummer drie voor Verdonschot

Bij de dames jeugd was niemand opgewassen tegen de 17-jarige Laura Verdonschot. De Lommelse domineerde het hele deelnemersveld en sluit haar 'jongerenperiode' af met een derde titel op rij. "Volgend seizoen moet ik optornen tegen Sanne Cant", blikte Laura al even vooruit. "En of ik er naar uitkijk. Hopen maar dat ik op termijn ook met haar kan wedijveren."

Of ze nu haar ticket voor het WK verdiend heeft? "Geen flauw idee. Maar echt leuk vind ik dat niet. Ik kan alleen maar hopen dat de Belgische wielerbond in de jeugd investeert. In die optiek zou ik mijn plaatsje waard zijn, denk ik. Ik zou er een pak ervaring kunnen opdoen in functie van de toekomst."




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!