Eerstejaarsjunior Eli Iserbyt pakt vierde titel op rij

Eerstejaarsjunior Eli Iserbyt pakt vierde titel op rij

West-Vlaanderen boven aan de Gaverbeek vandaag. Na Yentl Bekaert bij de eerstejaarsnieuwelingen pakte Eli Iserbyt het goud bij de junioren. De Bavikhovenaar profiteerde optimaal van een lekke band van Yannick Peeters.

Op Kobe Goossens na, die in de aanloop naar het BK blijkbaar ziek was geworden, startten alle favorieten sterk. Vrij snel zonderde zich een viertal af met daarbij het Telenet-Fideaduo Thijs Aerts-Eli Iserbyt, Yannick Peeters (Balen BC) en Arta-Deschachtrenner Thomas Joseph. Voor Peeters ging het echter te traag, de wat opgeschoten Europese kampioen duwde het gashendel dieper in, waarna de rest naar adem moest happen.

Lek

Maar de vijftien seconden voorsprong die Peeters bij elkaar fietste, bleken niet voldoende voor de zoon van Wilfried. "Na driekwart wedstrijd reed ik lek", gaf Peeters achteraf aan. "Dat kostte me zoveel krachten dat ik amper nog in het goede ritme geraakte. Ondertussen was Eli teruggekeerd en was hij zelfs te sterk voor mij. In de voorlaatste zandstrook maakte hij het verschil, ik moest passen." Iserbyt bevestigde Peeters verhaal. "Ik wist uiteraard niet dat Yannick was lekgereden. Maar ik geef toe dat ik verrast was dat ik hem plots weer in het vizier kreeg. Het gaf me vleugels, en die werden nog extra aangewakkerd door mijn toch wel zeer talrijk opgekomen supporters."

Onverwacht

De Bavikhovenaar, die zijn ouderlijk huis op amper een kwartiertje van de Hippodroom weet, stoomde in de slotronde door naar zijn vierde titel op rij. "Eerder werd ik al kampioen als laatstejaarsaspirant en twee keer als nieuweling. Maar dit is echt de meest onverwachte. Als eerstejaars was ik naar hier gekomen voor een podiumplaats."

Dat was ook wat Iserbyt ons vooraf vertelde. "Mijn grootste doel op het BK? Bondscoach De Bie overtuigen om me mee te nemen naar het WK", klonk het wat vreemd voor iemand die als eerstejaars zelfs een tijdlang met de leiderstrui in de Wereldbeker rondfietste. "Na mijn mindere reeks in december, al vond ik dat zelf relatief want ik zat in een zware examenperiode, groei ik nu stilaan wel naar mijn betere niveau toe. Toch had ik niet verwacht dat dit zou volstaan om kleppers als Peeters en Goossens te kloppen."

De Bie moest er vandaag eens hartelijk om lachen. "Inderdaad wat vreemd dat Eli niet aanvoelt dat hij certitude is in mijn selectie. Natuurlijk moest hij mij vandaag niet overtuigen. Anderzijds siert die bescheidenheid hem wel."

Aerts

Met ook nog de derde plaats van Thijs Aerts, scoorde het Telenet-Fideateam sterk op het junioren-BK. Goud en brons, dat verzachtte bij manager Van Kasteren ongetwijfeld de pijn na het mislopen van de titel bij de tweedejaarsnieuwelingen. "Mijn eerste podiumplaats op een BK", glunderde Aerts. "Echt een opsteker na mijn mindere wedstrijd van vorige zondag in Rome."

Thomas Joseph, die de hele wedstrijd in vierde stelling reed, zag in de slotronde nog Stijn Caluwé passeren. Voor de Enerthermjongeren een van zijn betere prestaties van het seizoen. Volgend jaar -wanneer hij belofte wordt- mag hij doorstromen naar het hoofdteam BKCP-Powerplus.




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!