Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Laura Verdonschot wil Wielerbond overtuigen haar mee te nemen naar WK

Laura Verdonschot wil Wielerbond overtuigen haar mee te nemen naar WK

Kampioen worden is één ding, maar Laura Verdonschot wil zondag in Waregem meer. "Ik wil zoveel mogelijk elite-meisjes inhalen", aldus de juniore. "In de hoop dat ik de Wielerbond zo kan overtuigen me mee te nemen naar het WK om er ervaring op te doen."

De Kempense meisjes domineren momenteel het damesveldrijden. Tenminste, bij de elites. Maar daar kan binnen een paar jaar zomaar verandering in komen. Met dank aan juniore Laura Verdonschot, die al aangaf zich in de toekomst vol op het crossen te storten. Zondag doet de 17-jarige Limburgse (en tweedejaarsjuniore, red) alvast een gooi naar een derde nationale titel op rij.

Pech in Bakel

"Ik vertrek sowieso met een goed gevoel naar de Waregemse Hippodroom", aldus de immer enthousiaste Verdonschot. "In ben enige tijd geleden wat ziekjes geweest, met als gevolg een mindere prestatie in Heusden-Zolder, maar ondertussen ben ik opnieuw top. Bevestiging daarvan kreeg ik vorig weekend in het Nederlandse Bakel. Niet met een topresultaat, want daarvoor kende ik té veel pech. Zo kwam ik ten val in de start en kreeg ik later nog af te rekenen met een slepend wiel, waardoor ik de post binnen moest. Belangrijker dan mijn achtste plaats: het gevoel was super."

Niet dat Verdonschot beweert dat ze in Waregem spelenderwijs naar haar derde titel zal fietsen. "Elke wedstrijd moet gereden worden. De grootste concurrentie verwacht ik van Femke Van Den Driessche. Maar zonder pech moet een nieuwe driekleur mogelijk zijn."

"Mik op WK-selectie"

Laura Verdonschot heeft overigens een extra doel, daar in Waregem. "Wij starten zondag iets later dan de dames elite. Maar ik hoop dat ik zoveel mogelijk elite-meisjes kan bijbenen en op die manier de Belgische wielerbond kan overtuigen me mee te nemen naar het WK in Hoogerheide (waar de meisjes junioren voorlopig nog steeds samen aantreden met de elites, red). Daar kan ik een pak ervaring opdoen en het zou mijn seizoen echt bekronen", vindt de Lommelse. "Ik had het er al over met Rudy De Bie, maar hij kon me geen uitsluitsel geven."

Vanaf september gaat ze aan de slag bij het Luihoeveteam van Geert Wellens en Arne Daelmans, maar momenteel wordt ze vooral begeleid door Maarten Craeghs, een van 's lands beste beloften en het vriendje van Laura's zus. "Hij stelde in de aanloop naar het BK mijn trainingsschema's op. Waarvoor dank! Vanaf september, wanneer ik Lotto-Belisol zal ingeruild hebben voor de Luivehoevecrossers, reken ik tenvolle op Geert en Arne. Zij zullen mij ook begeleiden tijdens de wereldbekerwedstrijden, beloofden ze me."

Telenet-Fidea

Verdonschot had ook al een aanbieding van Telenet-Fidea op zak. "Maar ik wilde toch graag bij een kleiner team beginnen. En wie weet, als ik doorgroei, kan ik nog steeds een stapje hogerop zetten."

Zoeken

Kalender

februari 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728