Bart Wellens even in paniek met pijnlijke rug

Bart Wellens even in paniek met pijnlijke rug

Bart Wellens stuurde en paar uur geleden een wat verontrustende tweet de wereld in. Hij verwees naar een bijzonder pijnlijke rug na een training achter de brommer. "Maar ik ben ondertussen gerustgesteld, het komt goed."

Wellens' tweet verraadde een lichte vorm van paniek. "En dat was er ook even", geeft hij toe. "Na mijn training vandaag achter de derny had ik een immense rugpijn. 'Als dat maar goedkomt', vroeg ik me af. Gelukkig ben ik ondertussen gerustgesteld door mijn kine's Fons Vranken en Gerry Delanghe. Morgen komen die mannen met een massage-aan-huis en voor de rest moet ik vanaf nu zoveel mogelijk rust inbouwen."

"Geforceerd"

En dat was in principe ook wat Wellens gepland had. "Zoals ik jullie zondag in Rome vertelde, had ik in de Ippodromo wat last om volgen op de rechte stukken asfalt of sintel. Echt een gebrek aan snelheid. Daar heb ik de voorbije dagen goed aan gewerkt. Maar die drie dagen harde training eisen nu hun tol: ik heb mijn rug duidelijk overbelast. Nu doen we het rustiger aan, alleen op zaterdag staat nog een brommertraining gepland."

"Belangrijker is dat de conditie goed is", weet Wellens. "En met dat gevoel trek ik met ambitie naar Waregem. Het parcours is me er ongetwijfeld op het lijf geschreven. In de wetenschap dat ik in Loenhout, Diegem en Rome met weinig last van de rug rondfietste, moet ik daar ook niet te veel op focussen of me achter wegsteken en voluit mijn kans gaan."

"Top vijf zou me gelukkig maken"

Waar Wellens wil uitkomen, zondag? "Een topvijfplaats zou me immens gelukkig maken. Dat wordt inderdaad moeilijk, maar moeilijk gaat ook, niet? Dat ik dan opnieuw in de wereldbekerselectie zou thuishoren? Daar ben ik echt niet mee bezig. Ik heb het afgeleerd om me daar om te bekommeren. Als ik daar aan denk, wordt mijn BK een flop. Nee, die selectie komt vanzelf. Als ik goed genoeg ben, zal De Bie mij wel selecteren. Ben ik niet goed genoeg, blijf ik thuis. Zo eenvoudig is het."


Foto: ©Patricia Cristens Tag: Bart Wellens




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!