Yannick Peeters: 'Voor mij moét niets op het BK'

Yannick Peeters: 'Voor mij moét niets op het BK'

Yannick Peeters is in principe de topfavoriet op het BK voor junioren. Maar met dank aan een mindere prestatie in Rome, schuift de uittredende kampioen met plezier de favorietenrol door naar Kobe Goossens. "Voor mij moét niets", weet hij.

Het lijkt er op dat Wilfried Peeters zoonlief Yannick al vroeg de kneepjes van het wielervak leert. Zo stonden we zondagmiddag in Rome zowaar versteld van zijn eerste reactie na een teleurstellende wedstrijd waarin hij de leiderstrui in de Wereldbeker verloor . "Sorry, maar ik ga nu niet reageren", klonk het beleefd maar kordaat. En hij droop af richting camper.

"Tja", kon Yannick er vandaag na de verkenning van de Waregemse BK-omloop om lachen "Op zo een moment floep je er misschien dingen uit waar je achteraf spijt van krijgt. Dat risico wilde ik niet lopen." Ook wat zijn favorietenrol op het BK van zaterdag betreft, lijkt hij het spelletje al goed te beheersen. "Ik ben al twee keer Belgisch kampioen geweest. En ik ben regerend Europees kampioen. Met andere woorden, niets moet. En Kobe Goossens was de beste Belg in Rome. Dus ligt de druk bij hem."

Offday in Rome

Zijn mindere prestatie in Rome was te wijten aan een offday, vertelde hij ook nog. "Slechte benen, meer niet. Hoe dat kwam? Goh, ik vermoed dat de reis naar Italië en het vroege opstaan (de wedstrijd werd al om tien uur 's morgens afgewerkt, red) er voor iets tussen zat. Dat bondscoach De Bie mij liever niet had zien starten in Baal op nieuwjaarsdag? De GP Sven Nys is een mooie wedstrijd waar ik graag rijd. Dat het me daardoor aan frisheid ontbrak, geloof ik niet. Ik heb begin december overigens een lange rustperiode ingelast."

Peeters heeft na Rome ook niet gepanikeerd. "Absoluut niet. Ik heb de voorbije week gewoon mijn trainingen afgewerkt zoals normaal. Ik zal klaar zijn voor het BK. Het parcours bevalt me trouwens. Mooi, maar zwaar. Zeker die stroken achteraan worden lastig. En ze spreken nog van wat extra regenval. Maar ik heb er geen schrik van. Of ik durf te kiezen voor een vroege aanval? Dat durf ik zeker, maar dan moeten de benen wel oké zijn. We zien wel. Zoals ik eerder al vertelde: niets moet. Alles mag."


Foto: ©Patricia Cristens Tag: Yannick Peeters




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!