Rob Peeters weigert vooraf te tekenen voor een derde plaats

Rob Peeters weigert vooraf te tekenen voor een derde plaats

Het veldritwereldje heeft er sinds 1 januari een kopman bij. Rob Peeters 2.0 zeg maar. Een verrijking in het kleine crosslandschap. Vandaag verkende de Kempenaar het BK-parcours en gaf achteraf tekst en uitleg. Bij Vastgoedservice zijn ze nu al verknocht aan hun speerpunt.

Wie het veldrijden van dichtbij volgt, kent Rob Peeters uiteraard al langer. Maar voor het grote publiek heeft de 28-jarige neef van Omega Pharma-Quickstepploegleider Wilfried nog niet de status van topper. Met zijn zilveren plak op het WK in Koksijde (begin 2012) trad hij even uit de schaduw, maar de echte bevestiging bleef uit.

Tot de voorbije kerstperiode. Met onder meer topvijfplaatsen in Heusden-Zolder -waar hij beste Belg was-, Loenhout en Baal wierp hij zich beetje bij beetje op tot belangrijke outsider voor het BK. Ook op basis van zijn tweede wedstrijdhelft in Rome van vorige zondag, moet Peeters aanspraak durven maken op een rol als podiumkandidaat.

Knipoog naar Nys en Albert

Dus beslisten ze bij het nieuwe Vastgoedservice-Golden Palace maar een persbabbel te organiseren voor hun kopman. Peeters was nochtans niet zinnens om de omloop te verkennen, maar om de sponsors wat extra publiciteit te bezorgen in hun eerste weken van bestaan, maakte hij toch de trip van het verre Dessel naar Waregem en terug. "En ik ben blij dat ik de omloop gezien heb", klonk het na een paar rondjes ploeteren. "Wat? Komen Nys en Albert niet verkennen? Aiai, dit is echt wel een foute beslissing van hen", vervolgde hij met een knipoog. "Schrijf het maar op, misschien maak ik ze wel wat nerveus."

Rob Peeters ten voeten uit. Rustig en zelfverzekerd pratend en met het nodige gevoel voor humor. Zoals hij antwoordde op de vraag of hij -zoals de traditie het wil in de paardenwereld- bij een eventuele titel in de Gaverbeek zou springen. "Bwah, als er een crosser is die ze zo zot kunnen krijgen, zou ik het kunnen zijn.." Of zijn antwoord op de vraag wat hij vond van de hele heisa rond Klaas Vantornout en de balkjes. "Ik heb me rot gelachen de voorbij week."

Maar als het moet, is Peeters ook de ernst zelve. "Of ik podiumkandidaat ben? Een beetje toch, ja. Ik ga er vanuit dat Nys en Albert het onder hun tweetjes wel zullen uitmaken. En daarachter zijn we met een man of vier die in aanmerking komen voor de derde podiumplaats. Tom Meeusen, Klaas Vantornout, Kevin Pauwels en ikzelf. Dat mag ik wel zeggen na mijn prestaties van de voorbije weken. Evident wordt het absoluut niet. Maar je weet nooit. Of ik vooraf teken voor een derde plaats? (denkt na..) Euh.. Nee, dan waag ik dit jaar toch maar een gokje. Je weet nooit dat Albert en Nys elkaar het leven zo zuur maken dat ze zich kapot rijden en er iemand kan van profiteren..."

"Zandstrook cruciaal"

Peeters is in elk geval opgezet met het parcours op de Hippodroom. "Hier hou ik wel van, ja. Een mix van zware stukken waar niet gelopen moet worden en andere stroken waarop je niet anders kán dan lopen. Zoals die passage in de buurt van de zogenaamde Bretoense muur. Loodzwaar ligt die erbij. En de opeenvolging van de verschillende 'attracties' is ook niet te onderschatten. Ik kan al snel een tiental plaatsen per ronde opsommen waar we van de fiets moeten. Gelukkig zijn er tussen die zware stroken nog een paar lichtlopende stukken om wat op adem te komen."

"Wat ik het meest cruciale punt op het parcours vind? Zonder twijfel de zandbak. Die is verdomd lang. Als je daar drie keer na elkaar vlot doorkomt, sla je ongetwijfeld een kloofje. Blijf je halverwege even steken, heb je een probleem. Iets om schrik van te hebben. Daar kan het BK beslist worden."

Sinds 1 januari is Rob Peeters dus kopman bij het Vastgoedserviceteam. "Een goede zaak voor mezelf", weet hij. "Bij Telenet-Fidea had ik voor een wedstrijd meestal toch wel wat kopzorgen. 'Wat als Tom (Meeusen, red) in de beginfase wegrijdt. Dan moet ik de benen stilhouden', redeneerde ik vooraf al. Daar ben ik nu van verlost, ik kan vol mijn eigen kans gaan. Ik ben in elk geval goed gestart bij mijn nieuwe team. Doel is nu die lijn door te trekken. Graag ook zondag."

"Albert bepaalt of het een saai BK wordt"

Wie zijn topfavoriet is voor de titel, wilden we nog weten. Nys of Albert? "Doe toch maar Sven Nys. Albert zal volgens mij wel de bepalende factor worden of het al dan niet een saai BK wordt. Als hij een paar keer een prik van Nys kan beantwoorden, zit het goed. Kan hij het niet, verwacht ik een solo van de wereldkampioen..."

Eenmaal de persbabbel afgelopen, spoedde Rob zich terug richting de verre Kempen. "Voilà, alles is verteld, hé. Vanaf nu sluit ik me af van de buitenwereld en ga ik me in alle rust voorbereiden. Zonder pers. Of ik word nog echt nerveus.."


Foto's: ©Patrica Cristens




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!