Velofollies 2023

Wout Van Aert: 'Er is ook talent naast Mathieu van der Poel'

Wout Van Aert: 'Er is ook talent naast Mathieu van der Poel'

Wout Van Aert reed in Rome een dijk van een wedstrijd. Alleen door pech in de beginfase moest de tweedejaarsbelofte de duimen leggen tegen Mathieu van der Poel. Na afloop moest de Lillenaar trouwens iets van het hart. "Ik heb de indruk dat jullie de Belgische talenten soms vergeten."

Van Aert kende zondag een rampstart, daar in de Ippodromo delle Capannelle. Nadat zijn tube van de velg liep, verzeilde hij achterin en was hij op achtervolgen aangewezen. Straf zonder meer hoe het Telenet-Fideatalent (na het seizoen verhuist hij naar het nieuwe Vastgoedserviceteam) er alsnog in slaagde zich naar de tweede plaats te knokken.

Van der Poel was de enige die uit de greep van Van Aert kon blijven. "Maar hij liep ook geen meter uit", klonk het bij de Lillenaar. "Dat bewijst dat het verschil tussen ons beiden niet zo groot is als men soms laat uitschijnen." Met die 'men' doelt Van Aert op de pers. "Mathieu wordt door iedereen omschreven als een fenomeen. Als hij wint, is het logisch. 'Aan Van der Poel was weer eens een keertje niets te doen', hoor ik dan. Terwijl ik vind dat de kloof tussen Mathieu en mij niet zó groot is als jullie laten uitschijnen."

"Ook talent in België"

Van Aert benadrukt wel dat hij veel respect heeft voor het talent van Van der Poel. "Pas op, voor alle duidelijkheid: Mathieu ís een fenomeen. Alleen al omdat hij ook op de weg absolute wereldtop is. Maar soms vergeten jullie wel eens dat er ook in eigen land talent is. Bovendien ben ik slechts drie, vier maanden ouder dan hem. Maar als ik hem klop, dan is dat voor jullie nieuws, terwijl ik al langer geloof dat ik met hem kan wedijveren. In een goede dag kan ik hem volgen, en als ik een superdag heb, kan ik hem kloppen. Zijn tweede plaatsen in Antwerpen en Sint-Niklaas tussen de profs waren knap. Maar ik reed ook al een paar mooie resultaten bijeen bij de grote jongens, zoals die tweede plaats in Niel."

Topfavoriet in Waregem

Daarmee luchtte Van Aert zijn hart, waarna hij tot de orde van de dag overging. Zondag staat het BK in Waregem op de agenda en de Lillenaar start er als absolute topfavoriet. "Logisch dat ik de druk op mijn schouders krijg. Ik was de voorbije weken ook steevast de beste Belg en ik kwam goed uit de kerstperiode. Ik zit er niet te veel mee. En ik geef toe, dat Belgisch kampioenschap was al voor aanvang van het seizoen een doel voor mij. De wereldbekereindzege is weg, vooral omdat ik ziek aan de start stond ik Koksijde. De Belgische titel is een mooi alternatief. Voor mij niet erg dat de omloop er daar aan de Gaverbeek wat drassiger bij ligt. Dat speelt alleen maar in mijn voordeel."


Foto's: ©Patricia Cristens
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!