UCI schaft 'Stop & Go' met onmiddellijke ingang af

UCI schaft 'Stop & Go' met onmiddellijke ingang af

Het nieuws van de dag in Rome: de UCI heeft de bewuste 'Stop & Go', waar in Heusden-Zolder nog zo veel om te doen was, afgeschaft. 'Wie de materiaalpost binnenkomt, moet wisselen', aldus offroadmanager Van den Abeele.

In Heusden-Zolder was er heel wat herrie na afloop. Christoph Roodhooft diende zelfs klacht in, omdat Lars Van der Haar bewust de materiaalpost inreed zonder te wisselen. Van der Haar deed immers een zogenaamde 'stop & go'. Daarbij sprong hij van de fiets, deed een paar passen, jumpte er opnieuw op en vervolgde zijn weg. Veldritkrant.be maakte achteraf een analyse om uit te zoeken of de klacht van het team Albert al dan niet gegrond was. Daaruit bleek dat de UCI hier niet vrijuit ging. De Internationale Wielerunie pakte het probleem ondertussen dus aan.

"Fiets niet klaar? Wachten"

"Die grijze zone hebben we zonet uit het reglement geband", aldus Peter Van den Abeele, offroadmanager bij de UCI. "Vanaf vandaag in Rome is een 'stop & go' verboden. Wie de post binnenrijdt, moet effectief ook wisselen. Wat als de fiets niet klaar staat? Dan heb je pech en moet je wachten. Maar nu is er tenminste duidelijkheid."

Wat de klacht van Heusden-Zolder betreft, die zal volgens Van den Abeele niets meer teweegbrengen. "De officials hebben daar beslist dat er geen fout gemaakt is. En dat blijft ook zo."




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!