Toupalik en Van der Poel eerste winnaars in Rome

Toupalik en Van der Poel eerste winnaars in Rome

Adam Toupalik won in Rome de voorlaatste WB-manche voor junioren, voor Kobe Goossens en Eli Iserbyt. Bij de beloften was Mathieu van der Poel de beste, al kreeg die flink wat weerstand van Wout Van Aert. Ook Laurens Sweeck (derde) is klaar voor het BK.

Regen in Rome. Het ultrasnelle parcours op de 'Ippodromo delle Capannelle' kreeg op die manier toch nog enige 'echte crosswaarde'. Tot jolijt van de Belgen, die gisteren tijdens de verkenning absoluut niet enthousiast waren.

Het Tsjechische toptalent Adam Toupalik en Kobe Goossens domineerden de juniorenwedstrijd. Het duo reed rond halfkoers weg uit een omvangrijke kopgroep, waarin alle Belgen vertegenwoordigd waren. Een rondje later moest Goossens de sterk Toupalik laten gaan. "Hij was gewoon beter", gaf Goossens na afloop eerlijk toe. "Maar ik ben uiteraard niet ontevreden. Richting Belgisch kampioenschap ben je beter af met een prestatie die het vertrouwen bevordert, dan omgekeerd."

Minder goed verging het Yannick Peeters. De Kempenaar kende blijkbaar een slechte dag en kwam niet verder dan een negende stek. Daarmee verspeelde hij ook zijn leiderstrui in de Wereldbeker. De regerende Europese kampioen was zo ontgoocheld dat hij na afloop niet wilde reageren.

Van der Poel houdt Van Aert af

In de beloftenwedstrijd zonderden zich vrij snel vijf renners af, mede met dank aan een valpartij in de beginfase waar Gianni Vermeersch het belangrijkste slachtoffer van was. Ook Van der Poel (volgens Vermeersch diegene die de val veroorzaakte) zelf kwam even ten val, maar kon de schade beperken.

Ook vooraan: Laurens Sweeck, Mathieu van der Poel, Jens Adams, Anthony Turgis en Michael Boros. Van der Poel, die snel door had dat zijn belangrijkste concurrent (Wout Van Aert zag zijn band van de velg lopen) door pech achteruitgeslagen was, aarzelde geen seconde om vol door te trekken. Boros klampte even aan, maar moest vrij snel toch de rol lossen.

Ondertussen kwam Wout Van Aert opnieuw op toerental en wroette zich in de modder alsnog naar een tweede plaats. Van der Poel nog bijbenen, lukte echter niet meer. Laurens Sweeck hield stand op plaats drie.
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!