Sven Nys derde: 'Ik bleef er in geloven'

Sven Nys derde: 'Ik bleef er in geloven'

Hij reed lange tijd in verloren positie rond, maar in de slotfase kwam Sven Nys nog sterk opzetten. "Ja, ik geloofde er echt nog in", vertelt hij. "Ik trek zeker met vertrouwen naar het BK."

Wereldkampioen Sven Nys kende een mindere start in Rome. "Ik kwam gewoon traag op gang", verklaarde hij achteraf. "Van enige berusting was geen sprake, het duurde gewoon een tijd vooraleer ik kon opschuiven. Net als in Heusden-Zolder had ik wat tijd nodig om in het ritme te geraken. Dat terwijl ze elkaar vooraan van meet af aan vonden en het goed ronddraaide."

Nys reed daarna van groepje naar groepje, tot hij in de finale in het spoor van de opgerukte Van der Haar en Mourey belandde. Bina en Walsleben waren toen al uit de spits van de koers verdwenen. "Geloof het of niet, maar op dat moment dacht ik zelfs nog aan winnen", verrast Nys, die op een rondje tijd een achterstand van een dikke halve minuut halveerde. Maar in de slotronde bleef hij steken op een tiental seconden. "

"Foute beslissing in slotronde"


"Voor mij mocht de wedstrijd nog twee, drie ronden langer geduurd hebben. En in de slotronde maakte ik ook de fout door de leiding van het groepje af te staan. Had ik in eerste positie die loopstrook aangevat, had ik er wellicht nog een vijftal seconden kunnen afknijpen en zo Niels echt nerveus gemaakt."

Nys vliegt morgenvroeg in elk geval met een goed gevoel naar huis. Ook al zag hij een sterke Albert. "Niels was al goed in Zolder en Loenhout. Geen verrassing dus. Alleen in Diegem en Baal vond ik hem wat minder sterk. Maar wat het BK van volgende zondag betreft, ga ik vooral uit van mijn eigen kracht", besloot Nys, die ons nog meegaf dat vrouwlief Isabelle ondertussen genezen is.

Fotocopyright: Patricia Cristens




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!