Katie Compton houdt opnieuw Marianne Vos af. Zieke Cant vijfde

Katie Compton houdt opnieuw Marianne Vos af. Zieke Cant vijfde

Net als in Heusden-Zolder heeft Katie Compton ook in Rome wereldkampioene Marianne Vos geklopt. Ellen Van Loy deed een tijdlang mee voor een podiumplaats, maar finaal finishte de zieke Sanne Cant toch als beste Belgische.

Verrassend was het, die kopstart van de Kempense Ellen Van Loy. Meer zelfs, de kersverse Telenet-Fidearenster hield ook na de aanvangsronde een tijdje stand bij het duo Compton-Vos, maar naarmate de finale dichterbij kwam, moest Van Loy toch inbinden. Uiteindelijk zou ze als zevende afgevlagd worden en was Sanne Cant toch weer de beste Belgische.

"Meer snotteren dan trappen"
 
Met haar vijfde plaats verdient Cant trouwens wel wat lof, want de Lilse stond niet echt topfit aan de start. Integendeel. "Ik heb de eerste koershelf meer gesnotterd dan getrapt", vertelde Sanne na afloop. "Ik was niet echt slecht vertrokken, maar ik werd al snel langs alle kanten voorbij gereden. Best frustrerend." Maar beetje bij beetje vond Cant het goede ritme terug. In de tweede koershelft kwam ze de top tien binnen, in de finale wroette ze zich zelfs nog naar een topvijfplaats.

"Of me dat gerust stelt voor het BK? Goh... Wat wil je dat ik daar op zeg? Ik stel alleen vast dat ik al anderhalve week ziek rondrijd, maar toch telkens beste Belgische ben. Dan moet ik mij niet te veel zorgen maken, veronderstel ik", klonk het tussen het gekuch door.

Compton vs Vos

De strijd voor de bloemen werd opnieuw een duel tussen Marianne Vos en Katie Compton. De twee hielden elkaar gezelschap tot in de slotronde. "Op een strook waar het op kracht aankwam, kon ik een gaatje slaan", verduidelijkte Compton. "Best dat dit me lukte, want met Marianne moet je niet naar de sprint. Maar het is wel duidelijk, ik ben momenteel sterker dan ooit."

Compton vertrekt nu richting VS voor de nationale kampioenschappen. Daarna volgt een stage op Mallorca richting de laatste WB-manche en het WK in Hoogerheide, waar Compton Vos niet zomaar de regenboogtrui cadeau zal doen. De Wereldbeker heeft ze al op zak.



Fotocopyright: Patricia Cristens




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!