Mario De Clercq verkende in Waregem: 'Geen BK-omloop waardig'

Mario De Clercq verkende in Waregem: 'Geen BK-omloop waardig'

Mario De Clercq en de neven Sven en Dieter Vanthourenhout verkenden vandaag het BK-parcours. De Clercq reageert fel: "Dit is geen BK-waardig." Dieter Vanthourenhout: "Een mix tussen een ondergeregend Hamme-Zogge en Ruddervoorde. Loodzwaar."

Jeroen Sap van de West-Vlaamse regionale tv-zender WTV-Focus nodigde deze namiddag de neven Sven en Dieter Vanthourenhout uit op de hippodroom in Waregem voor een vooruitblik op het BK veldrijden van volgend weekend. Ook Mario De Clercq, ploegleider van Dieter Vanthourenhout, ging een kijkje nemen. Na afloop droop De Clercq behoorlijk ontgoocheld af.

"Pff.. Wat wil je dat ik zeg?", vertelt De Clercq aan veldritkrant.be. "Als ik eerlijk ben, kan ik niet veel goeds over dit parcours vertellen. Nee, dit is niet BK-waardig. De renners moeten onder meer tien keer per ronde over een brug. Nogal kunstmatig, vind ik. Nee, er is géén bosje, géén pad, géén enkele natuurlijke hindernis, ... Eigenlijk kan je net zo goed een BK organsiseren op de oefenvelden van Club Brugge of Anderlecht. Jammer. Maar als je geld hebt, kan je veel, zeker? "

Tien centimeter water

Op de koop toe heeft de regenval van de voorbije uren een groot deel van de omloop herschapen in een modderbrij. "Het middenplein -met de binnenrenbaan- valt nog mee", klinkt het. "Maar de buitenbaan, waar de paarden galopperen (met de Ierse Berm en de Gaverbeek, red), die staat helemaal onder water. Opdrogen? Daar geloof ik niets van. Dit krijgen ze niet meer droog."

Dieter Vanthourenhout noemt de omloop een mix van Ruddervoorde (de drogere stroken) en Hamme-Zogge. "Vooral het Hamme-Zogge van het BK in 2007", zegt de Wingenenaar. "Tien centimeter hoog staat het water op sommige plaatsen. Dat wordt echt een loodzware opdracht."

Albert-parcours

Voor De Clercq is er eensklaps één grote favoriet. "Iemand die veel kracht heeft en kan tijdrijden. Jawel, Niels Albert. Die zal volgende zondag moeilijk te kloppen zijn", kijkt de drievoudige wereldkampioen nu al even in zijn glazen bol. Sven Vanthourenhout noemt Nys en Albert, maar houdt ook rekening met Rob Peeters en Klaas Vantornout als belangrijkste outsiders.









foto's met dank aan Mario De Clercq




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!