Lars van der Haar triomfeert in Surhuisterveen

Lars van der Haar triomfeert in Surhuisterveen

Lars van der Haar heeft in Surhuisterveen de centrumcross op zijn naam geschreven. De Nederlandse kampioen nam in de tweede koershelft afstand van zijn gezellen Thijs van Amerongen en Mike Teunissen.

Van der Haar, Van Amerongen en Teunissen waren met voorsprong de sterksten van het lot, daar in de Friese velden. Al in de aanvangsfase reden ze weg van de rest van het peloton. Een peloton zonder Rob Peeters. De winnaar van vorig jaar gaf forfait met keelpijn.

Iets na half koers joeg Van der Haar het tempo de hoogte in en zag zijn kompanen naar adem happen. Meter na meter reed de Rabobankkopman verder weg. Wat verder loste Van Amerongen op zijn beurt Teunissen, zodat de top drie na driekwart koers helemaal vast lag. Voor Van der Haar alvast een goede generale repetitie met het oog op Rome, al bleek hij toch nog wat last te hebben van de ribben.

"Zwaar rondje"

Van der Haar had het na afloop over een 'zware wedstrijd', waarin de vele modderstroken het extra lastig maakten. "Halverwege wilde ik een prikje uitdelen, maar ik sloeg meteen een kloof. Zo werd het toch nog een lange wedstrijd alleen."

Het kwartet Gert-Jan Bosman, Bart Aernouts, Twan van den Brand en Eddy van IJzendoorn streed voor de overige ereplaatsen. In de slotfase zette Aernouts dat duel naar zijn hand, ten nadele van Twan van den Brand. Van IJzendoor viel weg na pech. Kenneth Van Compernolle was met zijn zevende plaats de tweede Belg in de top tien.

Marianne Vos toonde zich een paar uur eerder de beste in de dameswedstrijd. Zij haalde het van de jonge Yara Kastelijn.




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!