Bart Wellens vervangt zieke Klaas Vantornout in Rome

Bart Wellens vervangt zieke Klaas Vantornout in Rome

Klaas Vantornout geeft forfait voor de wereldbekermanche van zondag in Rome. De West-Vlaming wordt vervangen door Bart Wellens. De Kempenaar is er dus na een afwezigheid van één wereldbekerproef al opnieuw bij.

Vantornout herviel deze week van zijn verkoudheid, wat gisteren in Baal leidde tot een opgave. De Sunweb-Napoleonrenner vliegt morgen ploegmakker Kevin Pauwels achterna richting Calpe in plaats van naar Italië. De Belgische kampioen besliste meteen om zijn plaats in de kern van bondscoach De Bie voor de wereldbekerwedstrijd in Rome af te staan. De Bie -die aan de damesselectie overigens ook Loes Sels toevoegde- riep Bart Wellens op als vervanger. Wellens hield anderhalve week nog de eer aan zichzelf voor deelname aan de WB-manche in Heusden-Zolder, na een paar sterke prestaties van Jim Aernouts. Maar de Telenet-Fidearenner is er op die manier al bij al vrij snel opnieuw bij.

"Niets te verwijten"

Sunweb-Napoleon staat momenteel in de hoek waar de klappen vallen. "Maar ik kan onze jongens niets verwijten”, aldus teammanager Jurgen Mettepenningen. “Ze verzorgen zich optimaal, jammer dus dat onze kopmannen net in deze cruciale periode ziek geworden zijn. Ook Jim Aernouts is nu trouwens een beetje ziek. Maar ik kijk hoopvol richting kampioenschappen, waar iedereen opnieuw van nul begint. Daar kan nog veel gebeuren. Hopelijk kan Kevin zondag in Rome al wat vertrouwen tanken en komt Klaas helemaal gezond terug uit Calpe.”


Foto: ©Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!