Nys onthulde nieuwe fiets in Baal: 'Veel lichter én vering'

Nys onthulde nieuwe fiets in Baal: 'Veel lichter én vering'

Hij deed er lange tijd geheimzinnig over, maar een uurtje geleden onthulde Sven Nys dan toch zijn nieuwe Trek Boone fiets, waar hij om 15u voor het eerst mee in competitie komt.

"Veel lichter, veel stabieler", vertelt Nys over zijn nieuwe fiets. "De velgen zijn ook een stuk (vier millimeter) breder gemaakt en de fiets beschikt over een vering achteraan (in de vertikale buis onder het zadel) om schokjes op te vangen." Die zogenaamde IsoSpeed werd vorig wegseizoen ook al gebruikt door Fabian Cancellara tijdens Parijs-Roubaix.

"Hoe reageert hij in koers?"

Belangrijk: ondanks de schijfremmen is Nys' fiets toch lichter dan normaal. "Twee bidonnen verschil maakt het. Het grote minpunt is dat ik er voorlopig alleen maar wat mee getraind heb, maar dat dit zijn vuurdoop is in competitie. Hoe reageert hij in wedstrijd? Hoe zal hij sturen in extreme omstandigheden? Dat wordt afwachten. Vandaag wordt dus een eerste test. Maar ik ben er van overtuigd dat ik er op termijn heel gelukkig zal mee zijn."

Nys' tuig weegt om en bij de zeven en een halve kilogram. Voor alle duidelijkheid, hij beschikt ook over een tweede model met de traditionele cantileverremmen (die weegt zeven kilogram), voor in het geval hij op een omloop terechtkomt waarop schijfremmen niet aangewezen zijn.


Foto: ©Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!