Dekker, Peeters, Van Aert en Compton juichen in Baal

Dekker, Peeters, Van Aert en Compton juichen in Baal

De winnaars van de afwachtingswedstrijden in Baal zijn gekend. Jens Dekker, nieuw bij Enertherm-BKCP, Yannick Peeters, Wout Van Aert en Katie Compton hebben 2014 ingezet met een zege.

Wout Van Aert heerst in de beloftencategorie van de Bpost Trofee, met vier opeenvolgende zeges. Na Hasselt, Essen en Loenhout haalde de Lillenaar het vandaag ook in Baal. Moet gezegd: een duel met Mathieu van der Poel bleef uit na een valpartij van de jonge Nederlander -voor het eerst in BKCP-Powerplusoutfit- in de aanvangsfase. Van Aert won met bravoure, voor een sterk teruggekeerde Van der Poel en Michael Vanthourenhout. De West-Vlaming, in Sunweb-Napoleonshirt, haalde voor het eerst in lange tijd nog eens het podium.

Yannick Peeters was opnieuw de beste in de juniorenwedstrijd. Hij haalde het voor Gianni Van Donink en Stijn Caluwé. Voor Van Donink toch een kleine revanche op zijn niet-selectie voor Rome van aanstaande zondag. Kobe Goossens meldde voor eigen volk ziek af.

In de nieuwelingenwedstrijd drie Nederlanders op het podium. Jens Dekker, een nieuwe Enertherm-BKCP kracht, haalde het van Thijs Wolsink en Mitch Groot.

Katie Compton tot slot mocht juichen in de dameswedstrijd. De Amerikaanse haalde het van wereldkampioene Marianne Vos en Nikki Harris. Vos en Compton trokken samen de slotronde in, maar de Nederlandse reed lek. Sanne Cant was verkouden en moest vrede nemen met een zevende plaats.


Foto: ©Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!