Sven Nys stelt pas woensdag zijn (Star)Trek voor

Sven Nys stelt pas woensdag zijn (Star)Trek voor

Sven Nys stelde vandaag in de gebouwen van Crelan zijn nieuwe project voor. Tot maart 2016 zal hij samen met Sven Vanthourenhout voor Crelan-AA Drink rijden. Pas woensdag stelt hij zijn nieuwe Trekfiets voor. Volgens betrouwbare bronnen de eerste crossfiets met een soort vering in de onderbuis...

Crelan-AA Drink wordt het dan. De naam van de co-sponsor is goed bewaard gebleven, maar een verrassing is het niet. Golazo, het sportsmarketingbedrijf van Bob Verbeeck dat het management van Sven Nys onder zijn hoede heeft, gaat al langer in zee met de sportdrankenleverancier. Zo verbond eerder ook Kim Clijsters haar naam al aan die van AA Drink.

Daarnaast denkt Nys aan zijn fans, klonk het. "We willen de grootste ploeg ter wereld worden." Concreet: Nys wil op die manier de brug slaan naar zijn na-carrière, wanneer hij in het voorjaar van 2016 op de Balenberg het Sven Nys Cycling Center zal openen. De band met de fietsers en fietsfans die daar centraal zal staan, zal vanaf nu met het team worden opgebouwd. Wie dat wenst, kan zich via de teamwebsite gratis registeren en lid worden van de ploeg.

Star Trek

Tot daar het harde nieuws van de ploegvoorstelling, waarin we wel op onze honger bleven zitten wat zijn nieuwe Trekfiets betreft. "Een pareltje", wilde Nys wel kwijt. "Zes maand lang is er aan gewerkt. In juli gingen we al een prototype testen in Amerika. Ondertussen staat hij op punt, waarbij rekening gehouden werd met de nodige feedback. Geloof me, de fiets zorgt voor een nieuwe dimensie in het veldrijden. Het wordt dé maat voor de toekomst. Met verschillende innovaties." Een soort 'Star' Trek, dus, met een knipoog naar de Science Fictionfilms. Maar wanneer werd gepolst naar die innovaties, hield de wereldkampioen de lippen stijf. "Woensdag in Baal wordt hij voorgesteld. Nog even geduld."

Een van de voorbije weken konden we via een foto al een glimp van het nieuwe tuig opvangen. Daarop was al duidelijk dat de fiets was afgewerkt met Shimano-onderdelen en schijfremmen, en dat het wellicht wit-groene tuig van Bontragerwielen zal voorzien zijn. Maar dé innovatie zou in de schuine buis (die van de trapas naar de kopserie) zitten. Volgens betrouwbare bronnen zou in die onderbuis een soort vering ingewerkt zijn om lichte schokken op te vangen. Uiteraard werd dit niet bevestigd door het team. Trek, dat een paar specialisten de plas overstuurde om woensdag tekst en uitleg te geven, eist immers volledige discretie...




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!