Concurrenten bewieroken Sven Nys na demonstratie in Diegem

Concurrenten bewieroken Sven Nys na demonstratie in Diegem

Sven Nys heeft de absolute topvorm beet. In Diegem domineerde en controleerde de wereldkampioen de hele wedstrijd. Een dappere Tom Meeusen werd eervol tweede, Niels Albert derde. De concurrentie had na afloop niets dan lof voor de Crosskannibaal.

Zes jaar was het geleden dat Sven Nys nog eens zegevierde in Diegem. De voorbije vier jaar was Niels Albert er aan het feest in de avondcross. Maar vandaag stond geen maat op de het Crelan-uithangbord. Al in de aanvangsfase nam hij het heft in handen. Eerst met Tom Meeusen in het wiel, daarna een tijdlang alleen, na een klein slippertje opnieuw met Meeusen om het in de slotfase helemaal in stijl af te maken.

Op die manier nam de wereldkampioen op een knappe manier afscheid van zijn Colnagofiets, die hij aan de streep zowaar kuste. Vanaf woensdag rijdt hij immers op een Trekfiets rond.

Opmerkelijk: Nys werd na afloop als nooit tevoren bewierookt door de complete concurrentie. Het toont alleen maar het respect voor de Vlaams-Brabander die op 37-jarige leeftijd sterker dan ooit presteert. Hieronder de reacties van zijn 'concullega's...

Tom Meeusen (tweede): "Ik hing er aan als een vlag"

Meeusen kende de voorbije weken -vooral door pech- niet zijn beste periode. Vandaag klampte de Essenaar zich zo lang mogelijk krampachtig vast in het wiel van Nys. "Maar ik hing er als een vlag aan", kon hij er achteraf om lachen. "Ik voelde me zowaar 'ambetant' dat ik niet kon overnemen, want ik ben geen profiteur. Maar het was van niet kunnen. Sven reed van in de eerste ronde verschrikkelijk rap. Uiteindelijk heb ik mijn goede wil getoond en uit respect toch maar eens overgenomen. Maar ik heb vandaag alle sterren aan de hemel gezien."


Niels Albert (derde): "Hoop dat hij iets te vroeg in vorm is"

Ook Niels Albert, die nog ruim leider in de Superprestige blijft, kon niet anders dan zijn grootste rivaal bewieroken. "Ik won hier vier keer op een rij. En in de wetenschap dat aan elke reeks ooit een einde komt, wist ik dat dit vandaag kon gebeuren. Maar op die manier verliezen is geen schande. Deze Nys was voor iedereen te sterk. Ik moest de koers ondergaan. Als hij beter is, is hij beter. Dan moet je geen excuses gaan zoeken. Ik kan alleen maar hopen dat Sven iets te vroeg in vorm is, en tegen de kampioenschappen een kleine terugval kent", besloot Albert met een knipoog.

Zdenek Stybar (vierde): "Al gezien in Essen en Namen hoe sterk hij is."


Zdenek Stybar reed net als Rob Peeters zijn vierde wedstrijd in evenveel dagen. Met dank aan zijn grote motor, sleepte hij toch nog een mooie vierde plaats uit de brand. "Maar tegen Sven viel niets te beginnen. We zagen in Essen en Namen al hoe sterk hij was. Ook in Loenhout voerde hij een ferm nummertje op. Vandaag doet hij dat gewoon over. In Baal proberen we het nog een keer."


Lars Van der Haar (zesde): "Hij wilde in de eerste ronde al wegrijden"

Wereldbekerleider Lars van der Haar had zijn dagje niet in Diegem. In een pittig sprintje hield hij Rob Peeters nog nipt van de vijfde plaats, maar toch baalde hij. "Om een omloop die mij nochtans op het lijf geschreven is, lukte het gewoon niet. Maar met Sven Nys kent Diegem vandaag een oververdiende winnaar. Hij voerde in de eerste ronde al de forcing en wilde toen al wegrijden. Daar had ik effen geen verhaal tegen."Sven Nys bevestigde wat de rest al verteld had. "Ik voelde me de hele dag prima en had het gevoel dat ik overal van iedereen kon wegrijden. Ik had zelfs zoveel vertrouwen dat ik -in tegenstelling tot de concurrentie- niet op rhino's, maar op griffo's startte, ook al lag het er bij momenten glibberig bij. Nee, ik kreeg hier vandaag een stel benen waar je een kampioenschap wil mee rijden. Zelden meegemaakt ik mijn carrière. Op die manier neem ik uiteraard op een mooie manier afscheid van mijn Colnagofiets. Het afstappen en kussen van de fiets was zelfs een beetje emotioneel. Niet onlogisch als je er vijftien jaar lang een pak succes mee geboekt hebt."


Foto's: copyright Patje Cosyn
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!