Derde Vespa voor Zdenek Stybar in Bredene

Derde Vespa voor Zdenek Stybar in Bredene

Zdenek Stybar heeft in Bredene de Versluyscross op zijn naam geschreven. Daarmee wint Styby al voor de derde keer een Vespa. "Top", glunderde hij. "Want ik had er nog geen op Mallorca." Rob Peeters en Dieter Vanthourenhout werden tweede en derde.

Het wedstrijdverhaal in Bredene was snel geschreven. Rob Peeters, Joeri Adams, Dieter Vanthourenhout, Lubomir Petrus en Zdenek Stybar zonderden zich al in de aanvangsfase af van de rest van het deelnemersveld. Een trio met Ben Berden, Jonathan Page en Robert Gavenda probeerde nog de aansluiting te maken, maar verloor zienderogen terrein.

In de slotronde viel de beslissing. Man in vorm Rob Peeters plaatste een verschroeiende demarrage en pakte vijftig meter. Alleen Stybar kon dankzij een ultieme versnelling het kloofje dichten. In de sprint had Peeters geen verhaal tegen de snelle Tsjech.

Mallorca

Voor Stybar zijn tweede zege in Bredene, maar al zijn derde Vespa (vroeger werd die via een puntensysteem verdiend) die hij mee naar huis mocht nemen. "Super. Ik had al een rode in Essen en een blauwe in Stribro, deze -opnieuw een rood exemplaar- gaat naar Mallorca (waar Styby een huis kocht, red)", klonk het na afloop met een brede grijns.


Ook Rob Peeters en Dieter Vanthourenhout toonden zich tevreden. "Ik wilde Telenet-Fidea graag een afscheidscadeau geven vooraleer ik op 1 januari bij mijn nieuwe ploeg van start ga", vertelde Peeters. "Helaas. Ik kon de voorsprong die ik uitbouwde in de slotronde niet vasthouden. In de sprint hoopte ik nog op een foutje van Styby, maar dat maakte hij niet. Of deze wedstrijd mij morgen parten gaat spelen? Ik denk het niet. Pas in de slotronde ben ik echt voluit gegaan, de rest van de koers reden we met ons vijftal eerder op 'economie'. Allez, ik toch. Ik heb hier niet al te veel kopwerk verricht", klonk het eerlijk.

Nieuw hoofdstuk

Dieter Vanthourenhout zette voor het eerst sinds lange tijd nog eens een goed resultaat neer. "Omdat ik niet meer in de Wereldbekers actief ben, zakte ik weg op de UCI-ranglijst, met een slechte startpositie tot gevolg. Hier had ik daar geen last van. En dat scheelt een pak. Ik was van meet af aan mee in de spits van de koers en kon relatief makkelijk volgen. In de slotfase moest ik wel passen toen Rob demarreerde. Al vermoed ik dat Styby en Peeters onder één hoedje speelden. Stybar liet het gat vallen, maar vanachter mijn rug sprong hij achteraf toch nog naar Peeters. Soit, ik ben blij met dit resultaat, want ik had hier toch wel mijn zinnen op gezet. Net als op het BK in Waregem trouwens. Dan in Sunweb-outfit. Binnen een paar dagen breekt een nieuw hoofdstuk in mijn carrière aan."

Foto: ©Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!