Isolteam - nieuws

Van der Haar wint in Zolder. Eerste Belg pas vijfde

Van der Haar wint in Zolder. Eerste Belg pas vijfde

Lars van der Haar heeft in Heusden-Zolder de vijfde manche van de Wereldbeker gewonnen. Het Nederlandse toptalent haalde het van Bina, Stybar en Walsleben en doet een fantastische zaak in de Wereldbeker. De Belgen faalden collectief, al kan Niels Albert pech inroepen.

Albert zag zijn kansen op winst al van meet af aan in rook opgaan. "In de eerste de beste bocht overhoop gereden", foeterde de Tremelonaar. "Als je dan na een ronde als 47ste aan de streep voorbijkomt, weet je het wel, hé. Zeker op een snelle omloop als deze, met behoorlijk wat bochtenwerk. Dit is Gieten niet, waar ik op de vele rechte stroken makkelijk kon voorbij steken. Nee, hier stond ik de eerste twee, drie ronden meer stil dan ik reed."

Van der Haar van de kop af

Net voor het ingaan van de slotronde kwam Albert als bij wonder alsnog aansluiten aan de staart van een langgerekte kopgroep van twaalf renners. Helaas voor de BKCP-Powerpluskopman, net op dat moment duwde Zdenek Stybar het gaspedaal volledig in, Albert boog het hoofd en eindigde 13de. Het dozijn brak ook in twee, met voorin Bina, Walsleben, Stybar, Van der Haar, Vantornout, Peeters en Nys.
 
Maar in de absolute finale nam Van der Haar het heft in handen, zette zich op kop van het groepje en stond die plaats niet meer af. Van kop af zette hij de sprint in. Noch Binan, noch Stybar geraakten nog aan het wiel. Philipp Walsleben werd vierde, Rob Peeters beste Belg op plaats vijf, voor Nys, Vantornout en Pauwels."

"Wie ik in de finale vreesde? Sven Nys", verraste Van der Haar. "Die heeft een truukendoos, zo groot als de 'doos van Pandora' (sic). En ik vergeet Overijse van een paar weken geleden niet, waar hij als een gek naar beneden reed. 'Dit overkomt me vandaag niet', was ik overtuigd, 'ik neem zelf de leiding'."


Peeters beste Belg op plaats vijf

Geen Belg in de top vier. "Jaren geleden", realiseerde ook bondscoach De Bie zich. "Goed voor de veldritsport, toch? Maar inderdaad, het wordt ons op dit soort omlopen niet gemakkelijk gemaakt. En die trend zien we op zowat alle wereldbekerparcoursen terug. En op het WK, ja. Pas maar op in Hoogerheide begin februari. Als de omstandigheden soortgelijk zijn, wordt ook dat een zware klus om onze dominantie van de voorbij jaren verder te zetten. Hebben we daar niet om gevraagd, om die internationalisering? Wel dan, hier is ze."Foto: ©Patje Cosyn
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930