Ook bij de jongeren en dames alleen maar buitenlandse zeges

Ook bij de jongeren en dames alleen maar buitenlandse zeges

Geen Belgische triomf in Heusden-Zolder. Niet bij de profs, maar ook niet bij de jongeren, noch de dames. De zeges in die wedstrijden gingen naar Adam Toupalik, Mathieu van der Poel en Katie Compton. Yannick Peeters leidt wel in de WB-ranking voor junioren.

Een verrassend sterke Thijs Aerts leek een tijdlang de zege in de juniorenwedstrijd naar zijn hand te zetten. Maar in de finale sloeg Adam Toupalik (die volgend jaar naar Enertherm-BKCP trekt) hard terug en pakte in extremis zijn mooiste zege van het seizoen. De jonge Tsjech haalde het van Peeters en Aerts. Peeters blijft wel leider in de tussenstand van de Wereldbeker.

Mathieu van der Poel pakte zijn achtste seizoenszege bij de beloften. De eerstejaars sloeg in de tweede koershelft een kloofje op zijn naaste achtervolgers: Wout Van Aert en Mike Teunissen, die respectievelijk tweede en derde zouden finishen. Zonder lekke band had wellicht ook Tim Merlier kans gemaakt op een podiumplaats. De Sunweb-Napoleonbelofte moest nu vrede nemen met plaats vier.

Compton blijft winnen

Katie Compton kende een rampstart in de Zolderse damesrace. Maar de Amerikaanse is aan een verbazend sterk seizoen bezig en sloot nog voor halfkoers aan bij Marianne Vos en Sanne Cant, die op dat moment samen aan de leiding reden. Compton had blijkbaar nog niet in haar reserves getast, want vrijwel onmiddellijk liet ze haar twee concurrentes ook in de steek en snelde opnieuw naar winst. Vos en Cant flankeerden haar op het podium. Ook voor Cant toch weer een knappe prestatie.


Foto's: ©Patje Cosyn
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!