Tevreden Zdenek Stybar: 'En nu Kerst vieren in Tsjechië'

Tevreden Zdenek Stybar: 'En nu Kerst vieren in Tsjechië'

Een geslaagd seizoensdebuut voor Zdenek Stybar, gisteren. Voor eigen volk kleurde de Essenaar mee de koers en finishte als achtste. "Ik heb me geamuseerd", glunderde hij. In Namen is hij er niet bij. Styby en verloofde Ine trekken naar Tsjechië.

Gestart vanop de derde rij, baande Stybar zich vrij snel een weg naar voor, daar in Essen. Ook al vond hij na afloop dat zijn technische vaardigheden hem wat in de steek lieten, crossminnend Vlaanderen was onder de indruk van de prestatie van de Omega Pharma-Quick.Stepprof. Oké, in het laatste kwart van de wedstrijd moest hij wat terrein prijsgeven tegenover de Belgische toppers, maar met een achtste plaats kon Styby zeker leven.

"Ik geraakte vermoeid", gaf Stybar toe. "En dan ga je steeds meer foutjes maken." Ook straf: Stybar liet de snelste ronde optekenen in Essen, goed voor een cheque van duizend euro. "Leuk extraatje, ja. Maar met dat rappe rondje heb ik me toch wel wat opgeblazen, denk ik. Soit, geen probleem: ik heb me vooral goed geamuseerd, en hopelijk heb ik ook mijn vele thuissupporters een beetje vermaakt. En dat was uiteindelijk het belangrijkste. Maar conclusies ga ik hier zeker niet aan vastknopen."

Terug voor Heusden-Zolder

Na de wedstrijd stond nog een massagebeurt op de agenda, waarna hij samen met verloofde Ine aan het inpakken kon beginnen. "Morgen (vandaag, red) vertrekken we naar Tsjechië voor een viertal dagen. Ik vind het heel belangrijk dat ik Kerst kan vieren met de familie. Terugkeren doen we woensdag. Op tweede Kerst ben ik immers opnieuw van de partij in Heusden-Zolder."




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!