Yannick Peeters en Wout Van Aert winnen Naamse jeugdwedstrijden

Yannick Peeters en Wout Van Aert winnen Naamse jeugdwedstrijden

De eerste wedstrijden op de Citadel van Namen zijn achter de rug. Met Yannick Peeters bij de junioren en Wout Van Aert bij de beloften mochten we al twee Belgische zeges optekenen.

Yannick Peeters haalde het van de Tsjech Toupalik en de Nederlander Nieuwenhuis. Straffe prestatie van de Europese kampioen na bijna drie weken zonder wedstrijden in de benen. Zoals hij zelf eerder al aangaf in een interview bleek dat gebrek aan competitieritme geen bezwaar om in Namen vol voor de zege te gaan. Niet dat Peeters de overwinning zomaar op een schoteltje kreeg aangeboden. Integendeel, in de tweede koershelft leek Toupalik op weg naar winst, maar met een ultieme inspanning in de slotronde stelde de Kempenaar alsnog orde op zaken. Maar daarvoor had hij echt wel bijzonder diep moeten gaan. Leuk extraatje, Peeters neemt in het klassement van de Wereldbeker de leiderstrui over van Eli Iserbyt. Die had nooit het goede gevoel op de fiets en moest vrede nemen met een 17de plaats.

Ook knap: de vierde stek van Thomas Joseph. De West-Vlaming werd in de eerste seizoensmaand een paar keer gepasseerd door bondscoach De Bie, maar de Artabuilding-Deschachtrenner knokte zich toch opnieuw een weg naar de top. Die inspanningen ziet hij vandaag beloond met een mooie ereplaats.

Eerste WB-zege voor Van Aert

Wout Van Aert demonstreerde bij de beloften en zorgt (na Hasselt-Gavere) voor zijn tweede dubbel van het seizoen. Het Telenet-Fideatalent haalde het in Namen -ondanks een lekke band- met meer dan één minuut voorsprong op Mathieu van der Poel en Belgisch kampioen Laurens Sweeck. Ook Jens Adams en Tim Merlier eindigden in de top vijf. Van der Poel blijft leider in het klassement van de Wereldbeker.

Europees kampioen Michael Vanthourenhout kende een rotdag. Na een valpartij verzeilde hij ver in de achtergrond, later werd hij ook nog gedeclasseerd na een opstootje met de Amerikaan Logan Owen.

Ploegmaats

Opmerkelijk, zowel Van Aert (maart) als Peeters (september) trekken in de loop van 2014 naar het Vastgoedservice-Golden Palaceteam. De Kempense nieuwkomer in het veldritwereldje zou vanaf volgend seizoen wel eens sterk voor de dag kunnen komen in de beloftencategorie.





Foto: ©Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!