Jurgen Mettepenningen: 'Mijn renners gaan niét in Amerika crossen'

Jurgen Mettepenningen: 'Mijn renners gaan niét in Amerika crossen'

Jurgen Mettepenningen komt nog eens terug op het 'Amerika'-verhaal dat vorige week de crossactua beheerste. De Sunweb-Napoleonmanager toont weinig interesse in klassementswedstrijden in de States en is absoluut niet geneigd zijn renners er te laten crossen.

"Ik schrok me een hoedje toen ik hoorde dat de 'grote figuren' van het veldrijden hadden vergaderd in Brussel", begint Mettepenningen zijn relaas. "De UCI-veldritcommissie, samen met de organisatoren. Maar ze zijn toch wel een belangrijke partij vergeten uitnodigen, denk ik dan. Want wat is een circus zonder artiesten? Ik denk nog altijd dat het volk en de pers naar het veldrijden komt om de renners te zien. En die worden afgeleverd door de teams. Die waren echter niet uitgenodigd. Terwijl ik denk dat de macht meer bij de teams dan bij de organisatoren ligt. Op zijn minst hadden ze de managers van de grootste teams mogen inviteren."

"Zonder mijn renners"

Los daarvan toont Mettepenningen weinig interesse om zijn jongens te zien crossen in de States. "Ik sluit me aan bij wat Bart Wellens in zijn 'scherpe blik' vertelde. Laten we eerst het veldrijden promoten in de ons omringende landen, vooraleer we naar Amerika trekken. Nee, ook al worden ginds klassementswedstrijden voor de Bpost Trofee of de Superprestige georganiseerd, ik ben absoluut niet geneigd mijn renners (onder meer Vantornout en Pauwels, red) daar naartoe te sturen. Het is niet omdat Sven Nys vanaf januari op Trek rijdt, dat we nu plots allemaal in de States moeten gaan crossen. Een WK, zoals vorig jaar, dat is een ander verhaal."




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!