Bart Wellens: 'bondscoach beslist, maar ik wil geen gezeik'

Bart Wellens: 'bondscoach beslist, maar ik wil geen gezeik'

Bart Wellens beseft dat hij wel eens uit de wereldbekerselectie kan vallen. "Ik moet niet flauw doen. Jim Aernouts verdient het om er bij te zijn. En ik was in Namen de slechtste Belg. Val ik eruit, dan ben ik meteen van alle stress verlost."

Wellens eindige in Namen als 26ste. "Mijn eerste half uur was slecht, mijn tweede beter. Maar in de cross moet je een uur lang goed zijn", geeft Wellens eerlijk toe. "Of ik de eer nu aan mezelf hou? Nee, bondscoach De Bie beslist, en ik weet dat Wietse Bosmans het ook niet fantastisch heeft gedaan, maar ik stel wel vast dat ik vandaag de slechtste Belg was. Zo is het nu eenmaal. Dus zal ik niet achterover vallen als ik het ben die uit de boot val. Aan mij om zo snel mogelijk weer beter te worden."

Volgens Wellens zorgde de discussie van de voorbije weken zelfs voor de nodige stress. "Ik kom voor de cross de camper uit en het enige wat ik hoor is: 'zorg dat ge voor Wietse zijt, hé Bart'. Wel, dat is ook niet leuk meer. Ik wil mijn eigen cross kunnen afwerken, zonder met een ander rekening te houden. Daarnaast heb ik ook geen zin om in Heusden-Zolder rond te rijden en een uur lang gezeik naar mijn kop te krijgen."




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!