Update Sven Nys: 'Nog zwelling en pijn, maar ik denk dat ik Namen haal'

Update Sven Nys: 'Nog zwelling en pijn, maar ik denk dat ik Namen haal'

Dik drie uur na de finish in Essen, polste Veldritkrant nog eens naar de toestand van Sven Nys' onderarm. "De zwelling is niet verbeterd, maar ik kan -mits veel pijn- wel kracht zetten met mijn hand. Als dat morgenvroeg nog zo is, kan ik starten in Namen."

Het was een ferme smak die Nys maakte, daar aan de balkjes in Essen. Maar crossers zijn geen doetjes. Nys reed de wedstrijd uit, met bebloede rechterarm en een fikse zwelling. Een kwartiertje na de finish en na wat verzorging leek de zwelling afgenomen (zie foto), maar drie uur later stond de onderarm opnieuw een stuk dikker.

"Toch ben ik er gerust in dat ik geen breuk opliep", vertelde hij net. "Ik belde ondertussen de dokter en die deelde mijn mening. Ook al is de zwelling er nog, ik kan wel alle bewegingen maken met zowel mijn hand als arm, en kracht zetten. Weliswaar met de nodige pijn. Ik heb toch al wat ervaring met dat soort blessures en momenteel heb ik het gevoel dat ik in Namen zeker van start kan."

Rug corrigeren

Nys is ondertussen naar de kine, om 21u staat ook nog een bezoekje bij de osteopaat gepland. "Om de rug te corrigeren waar nodig, na die tuimelperte." Daarna ga ik slapen, in de hoop dat de zwelling morgenvroeg niet verergerd is. Is dat niet het geval, trek ik sowieso naar Namen. Indien wel, dan moet ik naar het ziekenhuis om foto's te laten nemen. Maar ik denk eerlijk gezegd wel dat het moet lukken om van start te gaan in de wereldbekermanche."


Foto's: ©Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!