Velofollies 2023

Ook Sanne Cant en Wout Van Aert wonnen in Essen

Ook Sanne Cant en Wout Van Aert wonnen in Essen

Wout Van Aert was de beste belofte in Essen en verdringt 'pechvogel' Mathieu van der Poel van zijn co-leidersplaats. Bij de dames zagen we Sanne Cant haar achtste seizoenszege behalen na een bloedstollend duel met Helen Wyman.


Knappe zege van Wout Van Aert in de beloftenwedstrijd. Al zag het er in de eerste koershelft lang naar uit dat de broertjes Van der Poel de wedstrijd zouden domineren, terwijl Van Aert een slechte start kende. "Het was lastig om terug te keren", aldus de Lillenaar na afloop. "Maar toen Mathieu viel, reed ik in één ruk naar de kop van de koers en versnelde ik."

Van der Poel ging in Essen zowaar tot twee keer toe tegen de grond, telkens bij het springen over de balkjes, nochtans één van de specialiteiten van de jonge techneut. Maar vandaag liep het dus fout. "Ik sukkelde de hele dag met de pedalen. Letterlijk", aldus Van der Poel na afloop. "Wellicht had ik die iets te los aangeschroefd. Gelukkig had ik nog broer David in de buurt, die me de derde plaats cadeau deed." Op die manier beperkt de juniorenwereldkampioen de schade ten op zichte van Van Aert in de tussenstand van de Bpost Trofee. Ook Belgisch kampioen Laurens Sweeck zette opnieuw een mooi resultaat neer. Bij Kwadro-Stannah kijken ze nu al uit naar de komst van de Antwerpenaar.Achtste voor Cant

In de dameswedstrijd ging de overwinning naar Belgisch kampioene Sanne Cant. De dorpsgenote van Van Aert duelleerde tot op de streep met Europees kampioene Helen Wyman. "Misschien was ze ook wel de betere van ons twee", gaf Sanne toe. "En als je voelt dat je niet de beste bent, moet je de slimste zijn, hé."

Concreet betekende dit dat Cant wat profiteerde van het vele kopwerk dat Wyman onderweg verrichtte. "Daarna was het kwestie van op kop de sprint aan te gaan." De voorbije weken deed Cant een pak zelfvertrouwen op in de sprints, en dat kwam haar ook in Essen goed van pas. Meer zelfs, Wyman drong amper aan (foto). Zo werd Cant beloond voor haar strijdlust die ze in Essen aan de dag legde. Ze moest immers een paar fikse tempoversnellingen van Wyman beantwoorden, en daarin slaagde ze -in tegenstelling tot Nikki Harris- met verve. In de stand van de Bpost Trofee nadert Cant tot op 21 seconden van Wyman.

Pieter Van Roosbroeck en Thijs Wolsink triomfeerden in de junioren- en nieuwelingenwedstrijden.
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!