Vantornout geen 'Sportman van het Jaar': 'Mij nog nooit zo belachelijk gevoeld'

Vantornout geen 'Sportman van het Jaar': 'Mij nog nooit zo belachelijk gevoeld'

Klaas Vantornout heeft een blauwtje opgelopen. In eigen stad stond vanavond immers de verkiezing van 'Sportman van het jaar van de stad Torhout' op het programma. "En ik ben het niet geworden. Belgisch en vice-wereldkampioen blijkt niet voldoende."

In 2007 sleepte Klaas Vantornout al eens de titel van 'Sportman van het jaar' in Torhout in de wacht. Nu hij zich in januari in Mol tot Belgisch kampioen had gekroond én een paar weken later in Louisville ook nog eens WK-zilver pakte, ging Vantornout er vanuit dat hij sowieso voor de tweede keer in zijn carrière deze erkenning zou krijgen.

Niet dus. De titel ging naar... wegrenner Kristof Vandewalle, die het voorbije jaar zijn Belgische titel in het tijdrijden verlengde en samen met zijn Omega Pharma-Quick.Stepploegmaats ook wereldkampioen ploegentijdrijden werd. Vantornout was zo wel heel vroeg terug thuis van de uitreiking. "Ik heb me nog nooit zo belachelijk gevoeld", foeterde de Sunweb-Napoleonkopman.

Wedstrijdfit

Het is niet de week van Vantornout. De hele week zat hij aan de antibiotica, gisteren werd hij nog geplaagd door buikloop. "Toch denk ik dat ik wedstrijdfit aan de start zal staan van Essen, morgen", gaf hij nog mee. "Het ergste is achter de rug."


Foto's: ©Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!