Superprestige en Bpost Bank in VS? 'Ja, maar...'

Superprestige en Bpost Bank in VS? 'Ja, maar...'

Krijgt het voorstel van Sven Nys om in de VS naast een wereldbekermanche ook een Superprestige- en Bpost Bankproef te organiseren gehoor? "We zijn bereid, maar tegen enkele voorwaarden", klinkt het bij beide regelmatigheidscriteria.

"Eerst en vooral, het seizoen 2014-2015 wordt sowieso moeilijk", zegt Superprestige-secretaris Kurt Vanneste aan Veldritkrant.be. "Daarvoor zal het te snel dag zijn, temeer alles zich pas in een beginstadium bevindt. Maar de bereidheid is er, zowel van de Superprestige als van de Bpost Trofee."

Het was tijdens de veldritcommissie van vorige zaterdag in Brussel dat Sven Nys het ballonnetje opliet. De wereldkampioen is immers fervent voorstander om het veldrijden te blijven internationaliseren. Nu in Amerika een organisator voor de Wereldbeker zou gevonden zijn, stelde Nys voor om daar meteen een hele week te blijven en er ook een manche van de Superprestige en Bpost Bank Trofee aan te koppelen. Een VS-week, zeg maar.

"Niet zelf op zoek"

"We hebben daar inderdaad oren naar, maar niet zomaar", aldus Vanneste. "Het moet wel degelijk gaan om een negende wedstrijd, zodat de acht bestaande manches die er nu zijn, kunnen blijven. En daarnaast moet vooral de UCI zijn verantwoordelijkheid nemen en op zoek gaan naar organisatoren in de States. Het is niet zo dat wij ginder gaan aankloppen."

Ook Christophe Impens van Golazo -die overigens al overlegde met zijn SP-collega- lijkt dezelfde denkwijze te hanteren. "Het is duidelijk dat er in de VS een potentiële markt is voor het veldrijden. Maar we hebben inderdaad voorwaarden: dat de drie klassementscrossen in één blok zitten bijvoorbeeld, want we willen vermijden dat renners drie keer over en weer moeten vliegen. En dat het wel degelijk gaat over een negende manche. We willen niet één van onze huidige manches inleveren voor een Amerikaanse wedstrijd”, zegt Impens in Gazet van Antwerpen.

Vanneste vraagt zich trouwens af of het niet beter zou zijn eerst in de typisch Europese crosslanden meer voet aan grond te krijgen met het veldrijden. "Zwitserland, Tsjechië, Frankrijk, noem maar op. Misschien is dat even belangrijk als Amerika."


Foto: CrossVegas2011




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!