BK-organisator: 'strenge maatregelen om renbaan te beschermen'

BK-organisator: 'strenge maatregelen om renbaan te beschermen'

Even schrikken als je als veldritfan de BK-website bezoekt. In Waregem worden immers draconische maatregelen aangekondigd: geen dieren toegestaan, geen fototoestel, noem maar op. "Maar in de praktijk zal het niet zo een vaart lopen", aldus de organisator.

Sla er de technische fiche van het BK in Waregem maar even op na. Eens je bijna het document hebt doorgelezen, kom je plots het volgende tegen: "Op het terrein van het Belgisch Kampioenschap te Waregem zijn verboden: alle mogelijke dranken in flessen, glas, blikjes en camelbags - voeding - scherpe voorwerpen - dieren - geluids-, film-, video- en fotoapparatuur, etc.. Alvorens het terrein te betreden zal iedereen gefouilleerd worden. Wie dit weigert, zal de toegang tot het terrein ontzegd worden."


Geschrokken? En of. Wij ook. Toch maar Dieter Verhaeghe van het organiserende evenementenbureau Twice opgebeld om wat meer uitleg. Want we stellen ons zo voor -rekening houdend met de dure inkomprijzen- dat bij velen de 'goesting' om naar Waregem af te zakken bijna over was. Verhaeghe stelde ons echter -grotendeels- gerust.

Jeneverflessen

"Eerst en vooral moet je het doel van deze maatregelen in je achterhoofd houden", zegt Dieter Verhaeghe. "Het BK wordt verreden op een paardenrenbaan. Die moet één tot twee weken later opnieuw tiptop in orde zijn voor paardenraces. Daarom zullen we inderdaad streng zijn. Maar wat in dat document staat, moet je niet letterlijk nemen. Dat is een standaardtekstje die we ook gebruiken voor concerten en andere evenementen."

Niet letterlijk, wat moeten we daar dan onder verstaan? "Iemand die bijvoorbeeld met zijn hond naar het BK komt, zal zeker niet geweigerd worden. Maar een jeneverfles meebrengen is dan wel weer taboe. Alles wat glas is trouwens. Ook wat voeding betreft, zijn we mild hoor. Iemand die zijn boterhammetjes meebrengt, moet zich geen zorgen maken. Fotoapparatuur? Ook dat is geen probleem. Je ziet, we zijn best soepel. Wie zijn gezond verstand gebruikt, weet waar we naartoe willen. Maar... fouilleren doen we wel. Op vraag van Stad Waregem trouwens."

Normaal tarief

Tot slot polsten we Verhaeghe ook naar de inkomprijs. 23 euro per persoon in crisistijd is niet goedkoop. Zeker niet als je met het hele gezin naar het BK wil. "Wie zijn tickets in voorverkoop of online aanschaft, betaalt twintig euro. En we vragen niet meer dan wat vorig jaar in Mol werd gevraagd", repliceert Verhaeghe. "Dat is de normale prijs voor een dergelijk event."





Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!