Goossens, Van der Poel en Cant eerste winnaars in Kalmthout

Goossens, Van der Poel en Cant eerste winnaars in Kalmthout

Junior Kobe Goossens, belofte Mathieu van der Poel en Sanne Cant hebben in Kalmthout de eerste afwachtingswedstrijden gewonnen.

Even was Mathieu van der Poel nochtans onzeker, nadat hij in de opwarming ten val kwam. Maar dankzij stevig oplapwerk van zijn kine kon het Nederlandse toptalent toch van start. In een spannende wedstrijd maakte Van der Poel in de slotronde komaf met zijn laatste gezellen. De andere podiumplaatsen gingen naar het Sunweb-Napoleonduo Tim Merlier-Gianni Vermeersch. Het snelle rondje in Kalmthout zorgde voor een bijzonder tactische wedstrijd. Ook dat onderdeel van het veldrijden lijkt Van der Poel dus te beheersen.

Een speciale vermelding trouwens voor Yorben Van Tichelt. De nieuwe poulain van Tom Vannoppen reed lange tijd alleen voorop en werd pas op anderhalve ronde van het einde ingerekend. "Heb gegokt vandaag", tweette Van Tichelt. "Helaas, ik ben mijn inzet kwijt."

Vermeersch acht keer op rij derde

Ook de derde plaats van Gianni Vermeersch valt op. Voor de West-Vlaamse laatstejaarsbelofte was dit zowaar zijn achtste derde plaats op rij. Regelmaat troef, maar winnen blijkt o zo moeilijk. Zijn derde plaats van vandaag moeten we ongetwijfeld naar waarde schatten, want na een kettingbreuk verzeilde hij in de achtergrond. Knap dat hij toch nog opnieuw voorin geraakte. Jens Adams en Michael Vanthourenhout werden respectievelijk vandaag vierde en vijfde. Wout Van Aert, gisteren nog de beste in de B-cross van Vorselaar, was er niet bij in Kalmthout.

In de juniorenwedstrijd ging de zege naar Kobe Goossens. De Vlaams-Brabander haalde het van de Nederlander Van de Klundert en Jelle Schuermans. Goossens lijkt na zijn triomf in Koksijde van alle druk verlost en die innerlijke rust maakt hem duidelijk sterker... Wereldbekerleider Eli Iserbyt werd uitgeschakeld door een valpartij, Europees kampioen Yannick Peeters bleef nog een weekendje zonder competitie.

Cant beste dame

Sanne Cant was de beste in de dameswedstrijd. De Belgische kampioene, die pas laat zekerheid verkreeg over haar deelname in Kalmthout, bewees eens te meer dat ze in de absolute top thuishoort. Ondanks het feit dat Cant de voorbije week wat met ziekte flirtte, nam ze op het snelle rondje in de slotfase de maat van de Française Pauline Ferrand-Prévot. Ellen Van Loy werd op ruime afstand derde.





Foto's met dank aan: ©Marc Duquesnoy




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!