Bosmans na ongeval met speelgoedauto: 'Schade valt mee'

Bosmans na ongeval met speelgoedauto: 'Schade valt mee'

Pech blijft Wietse Bosmans achtervolgen. Na zijn knieblessure eerder dit jaar -na een ongeval met een crossmotor- en zijn zware tuimelperte in Koksijde een paar weken geleden, werd Bosmans gisteren op training zowaar aangereden door... een speelgoedauto. Op een zwaar gekneusde rechterpols na, valt de schade mee.

 

Gisteren ging Wietse Bosmans onderuit op training. "Aangereden door een speelgoedauto", doet Bosmans ons het verhaal. "Ik was een uurtje aan het trainen toen ik op Nederlands grondgebied -net buiten Wuustwezel- een jongen van een jaar of negen met een speelgoedauto op benzine en afstandsbediening zag spelen. Plots liet hij dat ding zowaar de straat oversteken, waarop het los op mij inreed. Niet te geloven, hé."

 

Door de droogkomische manier waarop Wietse ons het verhaal vertelde, konden we toch even een bescheiden lachje niet onderdrukken. "En dat vindt gij plezant of wat? Ach ja, ik besef het wel... Het moet mij weer eens overkomen, hé. Ik kan me voorstellen dat het allemaal een beetje geestig overkomt, maar voor hetzelfde geld breek ik wel een paar ribben en ben ik opnieuw weken buiten strijd. Ook ik heb grenzen, hé."

 

"Moeilijk schakelen"

 

 

Gelukkig valt de schade al bij al mee. Na zijn val haastte Bosmans zich naar de spoedafdeling van het AZ Klina in Brasschaat, waar kneuzingen aan de pols werden vastgesteld. Deze namiddag probeerde Bosmans al een stukje te fietsen, met ingetapete polsen weliswaar. "De linkse pols valt mee", analyseert hij zijn korte trip. "Maar rechts heb ik vreselijke pijn. Ik kon amper mijn stuur vasthouden en ook schakelen bleek een probleem. Bovendien heb ik ook nog hinder van de wonden in beide handpalmen."

 

In de wetenschap dat Kalmthout zondag in het donker verreden wordt, houdt Bosmans toch nog enig voorbehoud voor zijn deelname aan de Bosduincross. "Daar niet kunnen starten zou een nieuwe opdoffer van formaat zijn. Maar ik moet wel over al mijn mogelijkheden kunnen beschikken. Want in het donker wil ik echt geen risico's nemen."




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!