Kevin Pauwels nog weekje extra naar de zon

Kevin Pauwels nog weekje extra naar de zon

In tegenstelling tot de rest van het veldritpeloton is Kevin Pauwels gisteren opnieuw naar de zon vertrokken. Op Mallorca wil de Kempenaar nog een extra weekje hard trainen in functie van de kerstperiode en de kampioenschappen.

 

De voorbije twee weken was Pauwels al samen met Vantornout en co op teamstage in Calpe. Na de dubbel Antwerpen-Overijse zocht de Kaltmthoutenaar dus opnieuw warmere oorden op. Dit keer op Mallorca, samen met zijn vaste mecanicien Bart Risbourg. "Kevin deed dat vorig jaar ook al, en hield daar een goed gevoel aan over", vertelt zijn ploegleider Mario De Clercq. "In Mallorca is het de bedoeling dat Kevin nog vijf dagen extra keihard traint in functie van de komende weken. Nu kan het nog: zondag staat Kalmthout op het menu, een wedstrijd die geen deel uitmaakt van een regelmatigheidscriterium. In zijn thuiscross zal hij dus waarschijnlijk nog de naweeën ondervinden van die extra trainingsweek, maar dat is geen ramp. Pauwels moet pas top zijn vanaf het weekend Essen-Namen."

 

De Clercq: 'Nog geen initiatief'

 

De Clercq zag dit weekend wel al beterschap bij Pauwels. "Laat ons eerlijk zijn, echt goed was het nog altijd niet. Kevin moest zich zowel in Antwerpen als in Overijse beperken tot volgen. Zelf initiatief nemen zat er nog niet in. Maar ik merkte progressie."

 

Afwachten of Pauwels die lijn kan doortrekken richting de belangrijke weken rond de nieuwjaarsperiode. Vorig jaar in dezelfde periode was de Sunweb-Napoleonprof zowel in Namen, Baal als Rome de beste.

 

 

 

Foto: © Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!