West-Vlaamse afdeling Wielerbond neemt vreemde beslissing

West-Vlaamse afdeling Wielerbond neemt vreemde beslissing

West-Vlaamse beloften die geselecteerd worden voor de Wereldbeker in Namen, mogen daags voordien passen voor het provinciaal kampioenschap. Logisch denk je, tot je hoort dat ze die dag wel in Essen mogen rijden. Bondscoach De Bie is allesbehalve enthousiast.

 

Zaterdag 21 december wordt in Lichtervelde het West-Vlaams kampioenschap voor alle categorieën ingericht. Moeilijke datum, want op zondag staat de Wereldbekermanche in Namen op het programma. Dus tonen ze bij de West-Vlaamse afdeling hun goed hart en geven ze de geselecteerde beloften (wellicht Gianni Vermeersch, Michael Vanthourenhout en Jens Vandekinderen) toestemming dat PK te skippen. Mooie geste, maar in West-Vlaanderen zijn ze ons inziens toch iets té goed voor hun beloftentoppers, want de desbetreffende renners mogen die bewuste zaterdag wel crossen in Essen.

 

"Dat mogen ze", bevestigt Gilbert Prinzie, voorzitter van het West-Vlaamse Comité Weg-Piste-Veld en de man die de beslissing neemt. "Dat ben ik zo overeengekomen met de Lichterveldse organisatoren. De beloften die geselecteerd worden voor de Wereldbeker, mogen in Essen rijden en hun Bpost klassement verdedigen."

 

De Bie: 'Doel is fris aan de start te staan in Namen'

 

Bondscoach De Bie kan niet anders dan zich neerleggen bij de situatie, maar reageert maar matig enthousiast. "Die vrijstelling van het provinciaal kampioenschap heeft wel als doel dat die jongens op die manier een extra dag rust kunnen inbouwen en fris aan de start staan in Namen. Maar het is uiteindelijk de provinciale afdeling die beslist, dus ik heb daar niets aan te zeggen. Respectvol naar de organisatoren toe, vind ik dit ook niet echt."

 

Daarbovenop komt dat de West-Vlaamse beloften die niét geselecteerd zijn voor de Wereldbeker benadeeld worden in dat klassement van de Bpost Trofee, want zij moeten wél het PK betwisten. Jules Vandergunst, voorzitter van de West-Vlaamse afdeling, voegt wel toe dat alleen diegenen toestemming krijgen die echt de punten in de Bpost Trofee broodnodig hebben.

 

Cleppe en Degroote 

 

Zowel Vermeersch, Vanthourenhout en Vandekinderen staan in de top tien van de Bpost Bank ranking en hébben de punten dus effectief nodig. Maar wat dan met Nicolas Cleppe bijvoorbeeld, die misschien niet wordt geselecteerd voor de Wereldbeker, maar wel 11de staat in de tussenstand en ook op een goed eindresultaat mikt. Of Jonas Degroote, die voorlopig 19de staat. Die jongens moeten dan wel naar het PK en missen Essen... Vreemd.

 

Voor alle duidelijkheid, bovenstaande betreft alleen de beloften. De West-Vlaamse junioren die geselecteerd zijn voor Namen, zullen noch in Lichtervelde, noch in Essen van de partij zijn. Een reglement bepaalt dat junioren daags voor een Wereldbekermanche niet in actie mogen komen.

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!