Isolteam - nieuws

Sven Nys triomfeert voor de zesde keer in Overijse

Sven Nys triomfeert voor de zesde keer in Overijse

Sven Nys heeft in en rond het Mariëndal zijn zevende seizoenszege behaald. De wereldkampioen had de Druivencross een uur lang onder controle en rekende in de slotfase af met Van der Haar, Vantornout en Pauwels. Albert kwam in Overijse nooit in aanmerking voor winst.

 

"Overijse wordt een ander verhaal", vertelde Sven Nys na afloop van de Scheldecross gisteren. Vandaag haalde de wereldkampioen zijn grote gelijk. Wanneer het in Antwerpen op explosiviteit en vinnigheid aankwam, was het vandaag in Overijse veel meer op de kracht, conditie én behendigheid te doen. En komt de ouderdomsdeken van het veldritwereldje het meest tot zijn recht.

 

Na een boeiend eerste half uur bleven nog vier renners over in de spits van de wedstrijd: Sven Nys, Lars van der Haar en het Sunwebduo Vantornout-Pauwels. Thijs van Amerongen had de rol moeten lossen, Philipp Walsleben viel heel vroeg weg met een kettingprobleempje en een Niels Albert zonder superbenen besliste rond halfkoers niet langer aan te dringen.

 

Risicovolle duik

 

De vier tenoren van Overijse hielden elkaar gezelschap tot in de laatste halve ronde, maar Van der Haar, Vantornout en Pauwels beseften maar al te goed dat Nys niet met hen naar de sprint wilde. Met de nodige zin voor risico dook de wereldkampioen de laatste afdaling in, waarna één klein slippertje van Vantornout voor Nys volstond om naar zijn vierde opeenvolgende zege in Overijse te rijden. "Ik wist dat vijf meter voldoende was om de laatste rechte lijn aan te vatten", aldus de winnaar. "Dus plaatste ik nét voor aanvang van de afdaling een demarrage. Het plannetje lukte perfect."

 

"Deze overwinning is vooral goed voor de bevestiging. Ik wist dat de conditie oké was, zelfs al voor ik op stage vertrok. Gisteren miste ik wat vinnigheid na die loodzware trainingsperiode, maar op een omloop als deze is dat minder belangrijk."

 

Pauwels: "Was de minste van de vier"

 

Van der Haar en Pauwels flankeerde Nys op het podium, Vantornout viel er met zijn vierde plaats net naast. "Het beste was er af, wanneer Nys zijn aanval inzette. Omdat ik net daarvoor alles op alles had gezet om toch het verschil te proberen maken. Dat slippertje was er al helemaal te veel aan." Een slippertje waardoor ook Van der Haar de aansluiting verloor. "Anders wordt het een sprint", reageerde de Nederlander. "En had ik mijn kans." En Kevin Pauwels, die was al blij dat hij beter voor de dag kwam dan de voorbije weken. "Ik was goed, maar net niet goed genoeg om mee te doen voor winst", klonk het eerlijk als altijd. "Ik denk dat ik de minste van de vier was, ja."

 

Uiteindelijk valt er op de zege van Nys dus weinig af te dingen. Sunweb-Napoleonploegleider Mario De Clercq had het nog voor halfkoers al door, nadat Nys een paar keer op indrukwekkende manier de Tenotsberg opstoof. "Het wordt moeilijk", vertelde hij toen al aan de Sporza-microfoon. "Ik riep Klaas daarnet toe dat Nys blufte, maar ik vrees dat het geen bluf is." Rekening houdende met die woorden, brachten Vantornout en co het er nog goed vanaf... Conclusie na Antwerpen en Overijse: onze toppers lijken allemaal klaar om de drukke kerstperiode en de belangrijke klassementscrossen aan te vatten.

 

 

 

Foto: © Rudy De Backer
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930