Eerste bloemen voor Stefano Museeuw: 'Sterkste in sprint met twee'

Eerste bloemen voor Stefano Museeuw: 'Sterkste in sprint met twee'

Stefano Museeuw -zoon van- heeft zijn eerste zege uit zijn carrière beet. In een zware wedstrijd in het Waalse Bilstain toonde hij zich de sterkste in een sprint met twee. "Papa schreeuwde me vooruit", vertelt Stefano.

 

Gisteren moest Stefano nog vrede nemen met een 21ste plaats in de Scheldecross. "Ik was ontgoocheld achteraf", geeft hij toe. Dus wilde hij vandaag in Bilstain wat rechtzetten. "Er stonden weliswaar slechts 16 deelnemers aan de start, maar we kregen wel een loodzware omloop voorgeschoteld", doet Stefano zijn verhaal. "Ik was de sterkste in de zeer technische afdaling. Tijdens de laatste passage overbrugde ik in die afdaling een achterstand van vijf seconden op de leider in de wedstrijd, waarna ik het in de sprint kon afmaken."

 

Voor Museeuw junior zijn allereerste zege uit zijn nog prille carrière. "En dat doet deugd", klonk het fier. Ook papa Johan was na afloop overigens apertrots. "Papa had zich opgesteld op de weg, daar waar de sprint op gang werd getrokken, en schreeuwde mij vooruit." Nog trotser: Stefano's oma. "Toen ik terug in de camper kwam, moest oma een ferme traan wegpinken", besluit de 16-jarige Gistelnaar, bij Enertherm-BKCP trouwens ploegmakker van Mathieu van der Poel.

 

 

Foto onder: copyright Julien Bastin

 

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!