Compton: 'Als Vos terugkomt, zal ik rapper moeten rijden'

Compton: 'Als Vos terugkomt, zal ik rapper moeten rijden'

Katie Compton heeft in Overijse haar negende seizoenszege behaald na een spannend duel met Sanne Cant. Nu vertrekt de Amerikaanse op stage, vooraleer ze in de kerstperiode opnieuw moet optornen tegen... Marianne Vos.

 

Compton pendelt deze winter op en af van de States naar Europa. In oktober kwam de Amerikaanse al even naar onze contreien afgezakt voor het wereldbekertweeluik Valkenburg-Tabor, drie weken geleden landde ze opnieuw op Belgische bodem voor de Duinencross. "Terwijl jullie toppers allemaal op stage trokken naar Spanje, bleef ik in Kalmthout resideren", aldus Compton. Ook ik las echter een stage in, ik vertrek straks naar de Spaanse kust om er twee weken te trainen. Daarna kom ik terug naar België tijdens de kerstperiode vooraleer ik opnieuw de plas oversteek, want ook in Amerika staan begin januari de nationale kampioenschappen op het programma."

 

"Vos heeft geen zwakke punten" 

 

Om dan voor de derde keer dit seizoen terug te keren naar Europa. In Hoogerheide wil de ondertussen al 35-jarige Compton zowaar Marianne Vos het vuur aan de schenen leggen om op zoek te gaan naar een eerste wereldtitel. "Maar dan zal ik toch nog een stuk sneller moeten rijden dan ik nu doe", is Compton realistisch. "Het probleem met Marianne Vos is dat ze bijzonder compleet is. Ze heeft geen zwakke plek en dat maakt het bijzonder moeilijk voor de concurrentie. Maar... als ik een superdag heb, geloof ik zeker in mijn kansen."

 

Compton loofde gisteren na de Scheldecross overigens ook onze landgenote Sanne Cant. Vandaag na Overijse deed ze dat opnieuw. "Technisch is Cant heel sterk. Ze blijft progressie maken en we houden haar beter ook in het oog daar in Hoogerheide", besluit de Amerikaanse, die nog meegaf dat ze in de toekomst graag wat meer in België zou komen crossen.

 

Thomas Joseph en Mitch Groot

 

Compton won in Overijse dus de dameswedstrijd. De andere winnaars waren Thomas Joseph en Mitch Groot. Joseph haalde het in de juniorenwedstrijd van zijn Arta-Deschachtploegmakker Jens Teirlinck en Gianni Van Donink. Bij de nieuwelingen was Mitch Groot (Enerhterm-BKCP) sterker dan Jente Tielemans en Gianni Siebens.

 

 

Foto: © Patje Cosyn & Patricia Cristens

 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!