Sven Nys na Scheldecross: 'Overijse wordt ander verhaal'

Sven Nys na Scheldecross: 'Overijse wordt ander verhaal'

Sven Nys kwam in Antwerpen niet verder dan een negende plaats. Toch leek de wereldkampioen niet ontmoedigd. Pech en een gebrek aan frisheid en explosiviteit waren volgens hem de oorzaak van zijn minder resultaat.

 

Niet evident om de prestatie van Sven Nys in de Scheldecross te evalueren. Hij gaf een sterke indruk in de openingsfase, hield zich daarna een tijdlang schuil in de omvangrijke kopgroep, maar toen de wedstrijd ontplofte, kende hij inderdaad tot twee keer toe pech: een eerste keer toen Philipp Walsleben na driekwartkoers verdapperde, en Nys werd opgehouden door een valpartij van Klaas Vantornout.

 

Toen al viel het echter al op dat Rob Peeters -met Albert in het wiel- er sneller in slaagde de kloof met leider Walsleben te dichten, dan dat Nys -met Van der Poel in zijn zog- de achterstand ten opzichte van het duo Peeters-Albert verkleinde. "Toch deed ik een 'move' om weer voorin te geraken", aldus Nys achteraf. "Maar net op dat moment ging ik zelf in de fout toen ik bleef haperen en ten val kwam. Toen was het over en out."

 

Berusting

 

Dat tweede momentje van pech overviel de wereldkampioen op dik anderhalve ronde van het einde, waarna hij berustte. Een gelatenheid die best te begrijpen is. Antwerpen was geen klassementscross. Wat maakte het voor Nys uit of hij nu negende of zesde eindigde. Wel opmerkelijk: de manier waarop Van der Poel, nadat 'kompaan' Nys was weggevallen, in zijn eentje wél vlotjes de kloof met de eerste achtervolgers dichtte. Was de jonge Van der Poel dan sterker dan Nys? Misschien wel...

 

Sven Nys was na afloop dan ook zo fair zich niet hélemaal weg te steken achter die dubbele portie pech. "Conditioneel ben ik zeker in orde, maar ik had geen versnelling in de benen. Ik miste frisheid en explosiviteit. Niet abnormaal, na het trainingsvolume van de voorbije twee weken." Kortom, Nys heeft tijdens zijn stageperiode op Mallorca keihard gewerkt in functie van de komende weken.

 

"Niet ontmoedigd"

 

"Daarom ook ben ik niet ontmoedigd. Straks komt er een periode waarin ik wel de vruchten pluk van die trainingsarbeid", klonk het overtuigd. "Een periode waarin ik wel fris aan de start zal staan. En wie weet, misschien kan ik morgen opnieuw meedoen voor winst. Overijse wordt immers een ander verhaal. Daarin is kracht en conditie belangrijker dan explosiviteit..." Afspraak morgennamiddag, tussen drie en vier.

 

 

 

Foto: © Patje Cosyn

 

 

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!