Velofollies 2024

Scheldecross: Albert zegeviert voor ploegmaats Van der Poel en Walsleben

Scheldecross: Albert zegeviert voor ploegmaats Van der Poel en Walsleben

Niels Albert heeft op Linkeroever de Scheldecross gewonnen. Albert profiteerde mee van het overwicht van zijn BKCP-Powerplusteam, met Philipp Walsleben (derde) en de imponerende Mathieu van der Poel (tweede) mee in de vuurlijn.

 

Niels Albert startte stevig en probeerde de wedstrijd meteen open te breken met een ferme aanvangsronde. Door een kapot versnellingsapparaat moest hij echter gas terugnemen en troepte een twaalftal samen. Met daarbij zowaar vijf ploegmaats (Walsleben, de broers Van der Poel, Wietse Bosmans en Dieter Vanthourenhout) van de Tremelonaar. Voorts tekenden ook Sven Nys, Wout Van Aert, Rob Peeters, Jim Aernouts, Klaas Vantornout en Kevin Pauwels present.

 

Na driekwart wedstrijd was het Philipp Walsleben die de wedstrijd definitief deed openbarsten. Zonder het zelf te beseffen gaf hij op die manier Niels Albert vrijgeleide naar zijn derde zege op rij. De Duitse kampioen ging een ronde lang vol door, maar Rob Peeters bracht Albert terug. Even leek ook nog Sven Nys terug te keren met Van der Poel in het spoor, maar de wereldkampioen kwam ten val en zag zo zijn winstkansen in rook opgaan.

 

Ploegenspel

 

Vooraan speelde Albert het ploegenspel perfect. Eens Walsleben teruggepakt, achtte hij zijn moment gekomen. "Philipp bood me op die manier de zege aan in cadeauverpakking", glunderde Albert na afloop. Peeters had zich immers murw gereden achter de Duitser en kon de prik van Albert niet meer beantwoorden. Integendeel, in de slotfase was het zowaar nog Mathieu van der Poel die naar de tweede plaats snelde. Walsleben maakte het BKCP-succes compleet, terwijl Kevin Pauwels in extremis Rob Peeters nog de vierde plaats afsnoepte. Peeters had meer verdiend.

 

Foto: © Patje Cosyn
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!