AGB 24/24
Isolteam - nieuws

Compton klopt ambitieuze Cant, Kobe Goossens beste junior

Compton klopt ambitieuze Cant, Kobe Goossens beste junior

Katie Compton, Kobe Goossens en Thijs Wolsink wonnen in Antwerpen de afwachtingswedstrijden. Opmerkelijk: Sanne Cant bood Compton lang weerstand.

 

Geen onemanshow van Katie Compton, vandaag in de dameseditie van de Scheldecross. Sanne Cant bood de Amerikaanse heel wat weerwerk. Pas na halfkoers kraakte de Belgische kampioene. "Fout, ik hield stand tot bijna driekwartkoers", repliceerde Cant. Het moet gezegd, ook al moest ze rond halfkoers enkele meters laten, Cant bleef zich nog een volle ronde weren als een duivel in een wijwatervat. "Ik was dan ook gekomen om te winnen", stak ze haar ambitie niet weg. "Alleen had ik deze keer het parcours niet mee. In vergelijking met vorig jaar verdween een zandstrook uit de omloop. Zo verdween alle techniciteit. En op de rechte stroken is Compton nu eenmaal de betere."

 

Voorlopig nog. Want als we Compton mogen geloven, komt Sanne Cant steeds dichter in haar buurt. "Ze blijft progressie maken", reageerde de Amerikaanse. "Ik merkte wel dat Sanne moest passen op de snelle stukken van het parcours, maar in het zand en de technische passages was ze misschien wel de betere van mij. Geloof me, op het WK in Hoogerheide doet ze straks mee voor het podium."

 

Goossens en Wolsink

 

Ook Telenet-Fidea boekte vandaag zijn succesje. In de juniorenwedstrijd haalde Kobe Goossens het van de Nederlanders Sieben Wouters en Max Gulickx. Belgisch kampioen Yannick Peeters was niet van de partij. Thijs Wolsink was de beste nieuweling aan het Sint-Annastrand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's: © Patje Cosyn
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30