'Ongewenste' Mourey moet hand ook in eigen boezem steken

'Ongewenste' Mourey moet hand ook in eigen boezem steken

Verrassend, de manier waarop Francis Mourey na zijn tweede plaats in Koksijde uithaalde naar de Belgische organisatoren. "Ze moeten me niet", was het antwoord op de vraag waarom hij niet méér in Vlaanderen kwam rijden. Veldritkrant.be legde zijn oor te luisteren en kan niet anders dan conluderen dat Mourey ook de hand in eigen boezem moet steken.

 

Uiteraard is het jammer dat we een topper als Francis Mourey niet méér aan het werk zien in Vlaanderen. Zoals Sven Nys gisteren nog tweette, Mourey zou bij elke organisator op het verlanglijstje moeten staan. Hamvraag is: staat Mourey dan niet op het verlanglijstje van de Belgische organisatoren? Wij polsten bij Erwin Vervecken en Kurt Vanneste, respectievelijk verantwoordelijk voor het samenstellen van het deelnemersveld van de Bpost Bank Trofee en de Hansgrohe Superprestige. Ook Gert Matthys, Mourey's manager voor de wedstrijden in België, komt aan het woord.

 

"Hij verkoos Steinmaur boven Ruddervoorde"

 

"Natuurlijk hebben wij interesse in Francis Mourey", klinkt het zowel uit de mond van Vanneste als Vervecken. "Ik heb Francis bijvoorbeeld een voorstel gedaan om naar Ruddervoorde te komen", aldus Vanneste (foto). "Maar hij wilde die dag absoluut in Steinmaur rijden. Een vast contract voor het hele circuit? Daarvoor toonde hij totaal geen interesse. Al vind ik persoonlijk dat zijn manager Gert Matthys niet vrijuit gaat. Vooral in de communicatie loopt het soms fout."

 

 

"FdJ heeft andere belangen"

 

Matthys geeft toe dat het niet eenvoudig is wat Mourey betreft. "Francis rijdt echt een Europees programma. Hij wil ook in het merendeel van de 'Challenge National' (reeks wedstrijden georganiseerd door de Franse wielerbond, red) van de partij zijn. Dat is begrijpelijk, want zijn FdJ-team heeft andere belangen dan teams met Belgische sponsors. Voorts rijdt Mourey zijn eigen programma, ook al in functie van wat hij belangrijk vindt richting de kampioenschappen."

 

Ook Erwin Vervecken van Golazo Sports heeft een uitleg klaar die aanvaardbaar klinkt. "Wij hebben Mourey wel degelijk een voorstel gedaan voor de Bpost- en Soudalwedstrijden, maar hij had geen interesse. Hij wilde geen koppelcontract omdat hij meer in Frankrijk wilde rijden. Plots -daags na Neerpelt- kwam hij opnieuw aankloppen. Helaas te laat, want het budget dat we aan Mourey zouden besteden, hadden we ondertussen herverdeeld onder een aantal andere renners. Het enige wat hij daarna nog kon, was bij de lokale organisatoren gaan aankloppen. Maar Mourey is ook niet goedkoop, hé."

"En er moet bijverteld worden dat Mourey ook niet de grootste publiekstrekker is in België", voegt Matthys er nog aan toe. "Begrijpelijk dat organisatoren liever hun dure centen in Vlaamse renners investeren."

 

"Twee jaar geleden bijna gedubbeld"

 

Tot slot wordt opgemerkt dat Mourey -als hij dan in België komt crossen- niet altijd waar voor zijn geld biedt. "Twee jaar geleden was hij in Ruddervoorde", zegt Vanneste. "Hij was gedubbeld. Op dat moment is hij ook geen meerwaarde, terwijl hij wel 2500 euro heeft gekost. Dat vergeten de organisatoren ook niet, hé."

 

Kortom, Mourey mag dan wel uithalen naar de Belgische organisatoren, hij moet ook de hand in eigen boezem durven steken. Wat de 'internationalisering' betreft, mogen we hem geen steen werpen, want hij rijdt zowel wedstrijden in Frankrijk, Zwitserland als België. Conclusie: Mourey is wie hij is en daar moeten we ons bij neerleggen. Maar klagen dat de Vlaamse organisatoren hem niet willen, moet hij dan ook niet doen. Echte liefde komt immers van twee kanten, niet?

 

 

foto: © patje cosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!