Hersenschudding en genaaide bovenlip voor Wietse Bosmans

Hersenschudding en genaaide bovenlip voor Wietse Bosmans

Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar. Albert en Walsleben mochten in Koksijde op het podium, ploegmakker Wietse Bosmans naar het ziekenhuis na een akelige val. De onfortuinlijke BCKP'er komt er vanaf met een hersenschudding en een genaaide bovenlip.

 

Het was na pakweg driekwartkoers dat Wietse Bosmans een ferme tuimelperte maakte in Koksijde. Op de Sporza-beelden zagen -we veel te lang om goed te zijn- een roerloze renner in het zand liggen. Toch viel even later de eerste diagnose mee: vrees voor een hersenschudding en snijwonden in het aangezicht, meldde teammanager Christoph Roodhooft.

 

"Wietse mocht het ziekenhuis verlaten" 

 

Later op de avond kreeg de familie Bosmans bevestiging vanuit het ziekenhuis in Veurne, waar de onfortuinlijke Kalmthoutenaar verder werd onderzocht. "Zijn boventanden zitten allemaal los”, vertelde een aangeslagen papa Joris Bosmans Cyclo-cross.info. "Daardoor was er ook vrees voor een kaakbeenbreuk. Maar dat was loos alarm." De averij blijft beperkt tot een genaaide bovenlip en de hersenschudding. De pechvogel mocht zaterdagavond al het ziekenhuis verlaten.

 

Bosmans kende dit seizoen al zijn deel van de pech na een ongeval met de crossmotor. De voorbije weken was hij echter goed op dreef. Ook in Koksijde deed Bosmans het niet onaardig (zie foto, Bosmans in het wiel van Albert en Van der Haar in de beginfase van de wedstrijd). Kopman Niels Albert hoopt in elk geval dat Wietse maandag mee op stage naar Spanje kan vertrekken.




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!