Compleet Belgisch juniorenpodium in Koksijde Wereldbeker

Compleet Belgisch juniorenpodium in Koksijde Wereldbeker

De Belgische jongeren hebben het prima gedaan in de Duinencross. Belofte Mathieu van der Poel was te sterk, maar alle andere podiumplaatsen gingen naar Belgen. Bij de junioren kregen we zelfs een compleet Vlaams podium. Katie Compton klopte Sanne Cant bij de dames.

 
 
Zandcrossen blijft dus een specialiteit van Belgen, ook bij de jongeren. Dat werd in Koksijde vooral in de verf gezet tijdens de juniorenwedstrijd, waarin de top vier volledige blauw kleurde. Winnaar van dienst was Kobe Goossens. De dorpsgenoot van Sven Nys kliefde na een slechte start vrij snel naar de kop van de koers en begon aan een solo waar niemand tegen bestand was. Yannick Peeters en de verrassende Thijs Aerts bleven nog het dichtst in de buurt, maar een ontketende Goossens bijbenen zat er niet meer in.
 
 
Niet de eerste de beste trouwens, die Goossens. Vorig jaar was hij al meermaals beste eerstejaarsjunior. Dit jaar bleven zeges voorlopig uit, vooral na pech. "Al deed ik ook dikwijls mezelf de das om", kan hij er om lachen. "Ik was soms te impulsief, wilde té graag winnen. Dan ga je foutjes maken en kom je ten val. Maar vandaag had ik alles wel onder controle. Omdat ik weet dat in Koksijde uiteindelijk toch iedereen op zijn plaats komt te zitten. Eindelijk heb ik die eerste grote zege op zak. Ik denk dat er de komende weken een pak druk van mijn schouders zal vallen."
 
 
"Korte beentjes"
 
 
Yannick Peeters en Thijs Aerts werden respectievelijk tweede en derde, Jelle Schuermans en de Tsjech Adam Toupalik maakten de top vijf vol. Eli Iserbyt, die als eerstejaarsjunior nog wat kracht te kort kwam op een zware omloop als die in Koksijde, behield dankzij zijn zesde plaats wel de leidersplaats in de Wereldbeker. "Daar kan ik mee leven, want met mijn korte beentjes heb ik het niet gemakkelijk in de loopstroken", lachte hij na afloop.
 
 
Ook in die wereldbekerstand kleurt de top vier Belgisch. Iserbyt leidt met drie punten voorsprong op Peeters en vijf op Goossens. Jelle Schuermans bekleedt de vierde plaats.
 
 
En de Fransen?
 
Opmerkelijk is de afwezigheid van de Franse junioren in Koksijde. Van Lucas Dubau bijvoorbeeld, nog winnaar van de openingsmanche in Valkenburg, geen spoor. Ook geen Yan Gras, de verrassende medaillewinnaar op het Europees kampioenschap in Mlada Boleslav, twee weken geleden. Begrijpe wie kan.
 
 
 
foto: ©Patje Cosyn
 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!